Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Brabus C 63 Estate των 650 ίππων

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Brabus C 63 Estate των 650 ίππων

ΝΕΑ

Η Brabus C 63 Estate των 650 ίππων

ΝΕΑ

Η Brabus έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες φωτογραφίες και στοιχεία για την Brabus C 63 S Estate, η οποία με 650 άλογα ισχύος έρχεται για να εκτοξεύσει τις επιδόσεις του γερμανικού στέισον.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η νέα C 63 S Estate της Brabus προσφέρει τις ίδιες βελτιώσεις με αυτές που μας είχε παρουσιάσει η γερμανική βελτιωτική φίρμα και στη σεντάν έκδοση της κορυφαίας Mercedes C-Class. Έτσι, ξεκινώντας με το μοτέρ, η εταιρεία αλλάζει τις τουρμπίνες στον bi-turbo 4λιτρο V8 κινητήρα του αυτοκινήτου, ενισχύει τη δομή του μπλοκ και επαναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο. Επίσης, έχει τοποθετηθεί και μια ολοκαίνουργια σπορ εξάτμιση, με ενεργές βαλβίδες. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ισχύς του κινητήρα να αυξηθεί στους 650 ίππους (από 510 εργοστασιακούς), με τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 820 Nm μεταξύ 1.750 και 4.500 σ.α.λ. (+120 Nm). Στις επιδόσεις, το 0-100 έρχεται σε 3,8 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 km/h.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η Brabus ενισχύει την εμφάνιση και με μια σειρά από νέα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα (εμπρόσθιο σπόιλερ, πίσω αεροτομή, καπάκια καθρεπτών, πίσω διαχύτης), ενώ υπάρχουν και μονομπλόκ ζάντες 20 ιντσών σε σχέδιο 5 ακτίνων και σε σκούρο χρώμα. Βελτιώσεις έχουμε και στην ανάρτηση, αφού η Brabus αντικαθιστά την εργοστασιακή με νέα ρυθμιζόμενη από την Bilstein, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα αλουμινένια paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από τιμόνι, αλλά και οι επιλογές για διαφορετικές επενδύσεις (δέρματα, αλκαντάρα κ.λπ.), που μπορούν να ντύσουν όλο το θάλαμο.