Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Vision Grand Tourer

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW Vision Grand Tourer

ΝΕΑ

BMW Vision Grand Tourer

ΝΕΑ

Υποθετικά, το να απεικονίσει κανείς τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων που θα κάνουν την εμφάνισή τους μετά από δύο δεκαετίες, αποτελεί ουτοπία, ορισμένοι designers κάνουν σπουδαία δουλειά, δείχνοντας τουλάχιστον στην σχεδιαστική πλευρά του θέματος.

Advertisement
Advertisement

του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σχεδιαστής Γκλόριν Τσιουρέα δημιουργεί το πρωτότυπο BMW Vision Grand Tourer,ένα υποθετικό μοντέλο που θα μπορεί να ταξιδέψει με υψηλές ταχύτητες και να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με τον πιο οικολογικό τρόπo, διαθέτοντας παράλληλα σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

bmw-chariatis-640 a

Το στυλ του αυτοκινήτου είναι ασφαλώς φουτουριστικό, ίσως σε υπερθετικό βαθμό ακόμα και για το έτος 2040 και διαθέτει κάποια αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα από τα ήδη γνωστά πρωτότυπα της BMW. Για παράδειγμα, η εμπρός μάσκα ακολουθεί την βασική ιδέα που είδαμε για πρώτη φορά στο i Vision Dynamics, ενώ τα πίσω φώτα μοιάζουν, σε μια πιο σύγχρονη ερμηνεία, αυτών που βρίσκονται τόσο στα πρωτότυπα 8-Series Concept όσο και στο Z4 Concept.

Advertisement

bmw-chariatis-640 b

Ο ίδιος ο Τσιουρέα τονίζει ότι το εσωτερικό του Vision Grand Tourer έχει σχεδιαστεί διαδραστικά, βάση των αναγκών των επιβατών και βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες, Εργασία, Διασκέδαση, Ξεκούραση και Ταξίδι,προσαρμόζοντας ανάλογα τις συνθήκες στην καμπίνα.

Advertisement