Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Elaine: Ηλεκτρικό, αυτόνομο & με 496 άλογα

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Elaine: Ηλεκτρικό, αυτόνομο & με 496 άλογα

ΝΕΑ

Audi Elaine: Ηλεκτρικό, αυτόνομο & με 496 άλογα

ΝΕΑ

Με ενδιαφέροντα στοιχεία σχεδίασης, τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης, το πρωτότυπο Audi Elaine μας δίνει μια μικρή γεύση για το μέλλον της Audi.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

To Audi Elaine concept βασίζεται σε μεγάλο βαθμό το πρωτότυπο E-Tron Sportback που είδαμε πρόσφατα στη Σαγκάη. Το συγκεκριμένο μοντέλο, που αποκαλύπτεται σήμερα στην Φρανκφούρτη, φέρει ακόμη υψηλότερη τεχνολογία αλλά και πιο αιχμηρή σχεδίαση. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η γερμανική φίρμα, το Elaine έχει επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 4 (το όχημα κινείται μόνο του και παίρνει αποφάσεις χωρίς καμία παρέμβαση) και με τη βοήθεια του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που εξοπλίζεται «μαθαίνει» τις συνήθειες του οδηγού και ανάλογα προσαρμόζει τις λειτουργίες του αυτοκινήτου (τον κλιματισμό, το ηχοσύστημα και άλλα).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, με το σύστημα «Audi Fit Driver» ο οδηγός φοράει μια ειδική συσκευή στο χέρι και έτσι το αυτοκίνητο δίνει πληροφορίες για την κατάσταση του σώματος (πχ αν υπάρχει κόπωση).

audi-elaine-concept-unveiled-10

Για την κίνηση του Audi Elaine Concept φροντίζουν 3 ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 496 ίππων με αυτονομία στα 500 χιλιόμετρα (0-100 σε 4,5 sec). Σημειώστε ότι πολλά από τα στοιχεία που βλέπουμε στο συγκεκριμένο πρωτότυπο, σύντομα θα περάσουν στην παραγωγή μέσα από μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους στα επόμενα χρόνια.