Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η coupe crossover Mercedes-Maybach μας αρέσει;

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η coupe crossover Mercedes-Maybach μας αρέσει;

ΝΕΑ

Αυτή η coupe crossover Mercedes-Maybach μας αρέσει;

ΝΕΑ

Την δική του εντελώς διαφορετική προσέγγιση πάνω στο πρωτότυπο SUV των Mercedes-Maybach που παρουσιάστηκε πριν από έναν περίπου μήνα μας δίνει ο σχεδιαστής Dongwon Lee, μια προσέγγιση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και συνάμα πιο εύπεπτη από το original πρωτότυπο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σε στιλ υπερυψωμένου πολυτελούς sedan, το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury concept που παρουσίασε η γερμανική εταιρία στο Σαλόνι του Πεκίνου, τράβηξε σίγουρα πάνω του τα βλέμματα της δημοσιότητας, με τις αντιδράσεις του κοινού να είναι ανάμικτες. Ανάμεσα σε αυτούς που το συγκεκριμένο concept δεν “έκατσε” και πολύ καλά λόγω της τόλμης της εταιρίας για κάτι ελαφρώς διαφορετικό, ήταν και ο σχεδιαστής Dongwon Lee.

Για αυτό το λόγο ο Lee μας δίνει την δική του άποψη για το πώς θα μπορούσε να είναι το απόλυτο πολυτελές SUV των Mercedes-Maybach. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και λογικά χωρίς καμία πιθανότητα να μπει στην παραγωγή η πρόταση του Lee πηγαίνει προς μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, με δύο αντί για τέσσερις πόρτες, ιδιαίτερα μακρύ καπό και τεράστιες ζάντες που τονίζουν ακόμη περισσότερο τις σπορ αναλογίες των γραμμών του concept που συνδυάζει στοιχεία coupe και hatchback.

mercedes-maybach-suv-lee-640

Advertisement
Advertisement

Το χωρισμένο στην μέση πίσω παρμπρίζ που θυμίζει αμυδρά Corvette Stingray, η οροφή που προεκτείνεται πάνω από τα δύο “παραθυράκια” σαν διακριτική αεροτομή και ο πλήρως ενσωματωμένος στην σχεδίαση του προφυλακτήρα διαχύτης αποτελούν τα highlights τις πίσω όψης της πρότασης του Lee. Εικόνα για το εσωτερικό δεν υπάρχει, όπως καταλαβαίνουμε όμως η διαμόρφωση της καμπίνας πρέπει να είναι λογικά 2+2.

Εσάς πώς σας φαίνεται η πρόταση του συγκεκριμένου σχεδιαστή σε σχέση με το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury concept;