Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Η έξυπνη διάβαση πεζών (vid)

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η έξυπνη διάβαση πεζών (vid)

Men + Speed

Η έξυπνη διάβαση πεζών (vid)

Men + Speed

Η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και συνεχώς αποκαλύπτονται καινούργια επιτεύγματα. Αυτή τη φορά πρόκειται για μία διάβαση πεζών. Τι εννοούμε; Διαβάστε και θα καταλάβετε. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το Smart Crossing, μία πρωτότυπη ιδέα που προειδοποιεί τους οδηγούς, όταν οι πεζοί πάνε να διασχίσουν το δρόμο. Το σύστημα αυτό τους επιτρέπει να γνωρίζουν πότε είναι ασφαλές να περπατήσουν και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Επίσης, μπορεί να δει τι συμβαίνει γύρω από αυτό χρησιμοποιώντας την όραση του υπολογιστή και να ενημερώνει τα σήματα του δρόμου χωρίς χειροκίνητο έλεγχο.

Η έξυπνη διάβαση, μήκους 22 μέτρων, μπορεί να προλαμβάνει τις κινήσεις των πεζών, φωτίζοντας την επιφάνεια του δρόμου με φώτα LED. Επιπλέον, μπορεί και διευρύνεται αυτόματα για να “φιλοξενήσει” μεγαλύτερες ομάδες, όπως παιδιά όταν πηγαινοέρχονται από το σχολείο και διασχίζουν το δρόμο.

Η διασταύρωση μπορεί αυτόματα να έχει πράσινα φώτα, για να πει στους πεζούς να προχωρήσουν. Φυσικά, διαθέτει μία ρύθμιση έκτακτης ανάγκης, όπου με τα ενσωματωμένα LED στην επιφάνεια του δρόμου προβαίνει γρήγορα σε αλλαγές των ενδείξεων, μετατρέποντας τα σημάδια του δρόμου σε κόκκινα αν κάποιος ξαφνικά διασχίσει το δρόμο, όπως πχ ένα παιδί.

Advertisement
Advertisement

Το εγχείρημα αυτό στηρίζει μία ασφαλιστική εταιρεία, η Direct Line, η οποία θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο οι δρόμοι θα γίνουν πολύ πιο ασφαλείς απ’ ότι είναι σήμερα.

Πατήστε play και δείτε το παρακάτω βίντεο: