Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Formula 1 μέχρι τα 40!

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Formula 1 μέχρι τα 40!

FORMULA 1

Στη Formula 1 μέχρι τα 40!

FORMULA 1

Αισιόδοξος πως θα μπορεί να αγωνίζεται στον μαγικό κόσμο της Formula 1 μέχρι να βρεθεί στο κατώφλι της πέμπτης δεκαετίας της ζωής του παρουσιάστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Romain Grosjean!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος οδηγός είναι στα 31 και ήδη μετρά 124 συμμετοχές σε Grand Prix, στις οποίες βρέθηκε 10 φορές στο βάθρο και σημείωσε μία φορά τον ταχύτερο γύρο. Όμως ακόμα περιμένει την ευκαιρία να βρεθεί σε μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Θεωρεί ωστόσο πως… έχει ακόμα χρόνο!

«Έχω ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσω στο τέλος της καριέρας μου στη Formula 1. Η πραγματική μου καριέρα σε αυτή ξεκίνησε στα 27 μου και νιώθω πως μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα. Μέχρι τα 40 ή κοντά στα 40. Νιώθω πως έχω άλλες 8-9 καλές σεζόν μπροστά μου, νιώθω πολύ καλά», είπε ο Grosjean στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος, πρωταθλητής κατά σειρά σε Formula Lista Junior 1.6, Γαλλική Formula Renault, Euro F3, GP2 Asia Series, Auto GP και GP2 Series, έτρεξε σε επτά αγώνες στη Formula 1 με τη Renault F1 το 2009. Η επιστροφή του έγινε το 2012 με τη Lotus, όταν και τερμάτισε δεύτερος στον Καναδά και τρίτος σε Μπαχρέιν και Ουγγαρία.

Την επόμενη χρονιά ήταν τρίτος σε Μπαχρέιν, Γερμανία, Κορέα, Ιαπωνία και Ινδία ενώ έκτοτε έχει τερματίσει στο Top3 μόνο άλλη μία φορά – το 2015 στο Σπα. Από το 2016 αγωνίζεται με τα χρώματα της Haas F1, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην πολύ καλή παρουσία της σε αυτές τις δύο πρώτες σεζόν της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και στις δύο, ο Grosjean ολοκλήρωσε τη χρονιά στη 13η θέση της βαθμολογίας.

grosjean-gb17-a640