Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Ferrari o Kvyat!

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Ferrari o Kvyat!

FORMULA 1

Στη Ferrari o Kvyat!

FORMULA 1

Μπορεί να είδε την πόρτα της εξόδου από την «οικογένεια» της Red Bull λίγο πριν ολοκλήρωση της σεζόν και να ηττήθηκε στην κούρσα διαδοχής του Felipe Massa στη Williams ενόψει 2018, ωστόσο ο Daniil Kvyat θα παραμείνει στη Formula 1 αφού περνάει στο στρατόπεδο της Ferrari!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Ρώσος ανέλαβε το ρόλο του οδηγού εξέλιξης της ιταλικής ομάδας για την προσεχή σεζόν που αρχίζει στις 25 Μαρτίου. Ο ρόλος αυτός είναι δεδομένο πως θα περιλαμβάνει δουλειά στον προσομοιωτή του Μαρανέλο ενώ ακόμα δεν είναι σαφές τι παραπάνω θα περιλαμβάνει.

Λογικά ο 23χρονος θα βρεθεί και εντός κόκπιτ κόκκινου μονοθεσίου αν και είναι ακόμα άγνωστο αν θα του δοθεί χρόνος στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρκελώνη στις 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου και μετά στις 6 με 9 Μαρτίου ή αν θα τον δούμε σε κάποια από τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών στα Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Ο Kvyat έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2014 με τη Scuderia Toro Rosso, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 15ος, με 8 πόντους στο ενεργητικό του, έχοντας βαθμολογηθεί στα Grand Prix Αυστραλίας, Μαλαισίας, Κίνας, Μεγάλης Βρετανίας και Βελγίου.

Την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στη Red Bull Racing όπου κατάφερε να μαζέψει 95 πόντους, με 14 πλασαρίσματα στους βαθμούς και καλύτερο αποτέλεσμα τη δεύτερη θέση στο ουγγρικό Grand Prix.

kvyat-austria16-a640

Advertisement

To 2016 ξεκίνησε τη σεζόν στην RBR αλλά παρά την παρουσία του στο βάθρο στην Κίνα, στην Ισπανία υποβιβάστηκε στην STR παραχωρώντας τη θέση του στον Max Verstappen. Βαθμολογήθηκε μόλις 3 φορές ενώ εξίσου μέτρια ήταν η παρουσία του πέρυσι όταν σε 15 αγώνες, ήταν στη δεκάδα πάλι μόνο τρεις φορές.