Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Sainz θα πάει… δανεικός στη Renault!

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Sainz θα πάει… δανεικός στη Renault!

FORMULA 1

O Sainz θα πάει… δανεικός στη Renault!

FORMULA 1

Μία νέα διάσταση αποκαλύφθηκε στη μετακίνηση του Carlos Sainz Jr από τη Scuderia Toro Rosso στην εργοστασιακή ομάδα της Renault F1, που έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο προαναφερθείσες ομάδες, τη McLaren, τη Honda, τη Red Bull, τη FOM και τη FIA. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το ντόμινο που «γέννησε» τις Toro Rosso-Honda και McLaren-Renault, φέρνει τον Ισπανό οδηγό στη γαλλική ομάδα την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Όμως μόνο για το 2018 καθώς ο 23χρονος γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι, πάει στη Renault ως… δανεικός!

«Χαιρόμαστε που φτάσαμε σε συμφωνία ώστε ο Carlos να οδηγήσει για τη Renault Sport Formula 1 Team το 2018. Είναι μεγάλο ταλέντο και θα ωφεληθεί από τη συνεργασία με μία εργοστασιακή ομάδα, στο πλευρό μάλιστα ενός πολύ έμπειρου οδηγού. Αυτό θα του προσφέρει μία διαφορετική πρόκληση και θα παρακολουθούμε στενά την πρόοδό του, καθώς παραμένει οδηγός της Red Bull», τόνισε ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull σε ότι αφορά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Dr Helmut Marko.

Ο Sainz είχε τονίσει πως δεν ήταν διατεθειμένος να παραμείνει και τέταρτη σεζόν στην Toro Rosso, όμως στην πρώτη ομάδα θέση για το 2018 δεν υπήρχε. Έτσι συμφωνήθηκαν τα παραπάνω, που θα του δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο με μία εργοστασιακή ομάδα και πιθανώς να επιστρέψει στην «οικογένεια» των ταύρων όταν ελευθερωθεί θέση στην πρώτη ομάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο Daniel Ricciardo έχει συμβόλαιο για μία μόνο σεζόν ακόμα.

O Helmut Marko με τον Sainz στο grid του GP Καναδά

O Helmut Marko με τον Sainz στο grid του GP Καναδά

Advertisement
Advertisement

«Το να είσαι οδηγός μίας εργοστασιακής ομάδας στη Formula 1 αποτελεί τιμή και ελπίζω να επιβραβεύσω τη Renault για την πίστη της σε εμένα, με τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις εντός πίστας», είπε ο Sainz.

Από την πλευρά των Γάλλων, για τη συμφωνία αυτή μίλησε ο επικεφαλής του τμήματος F1, Cyril Abiteboul, είπε: «Ο Carlos Sainz είναι πολλά υποσχόμενος οδηγός, τον οποίο είχαμε στο ραντάρ μας εδώ και πολύ καιρό. Ειδικά μετά τις επιτυχίες του στη Formula Renault. Η επιλογή του εναρμονίζεται με τα μεσοπρόθεσμα στρατηγικά μας πλάνα. Πιστεύουμε πως ο συνδυασμός του Carlos με τον Nico (Hulkenberg), θα μας βοηθήσει να αναρριχηθούμε στο grid».

sainz-canada17-b640

Advertisement

Παρά τη φημολογία των προηγούμενων ημερών που ήθελε τον Sainz στα κιτρινόμαυρα από τον επόμενο κιόλας αγώνα, το Grand Prix Μαλαισίας που διεξάγεται την 1η Οκτωβρίου, προς το παρόν φαίνεται πως η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της σεζόν.