Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η επόμενη Renault θα είναι «άλλο μονοθέσιο»

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επόμενη Renault θα είναι «άλλο μονοθέσιο»

FORMULA 1

Η επόμενη Renault θα είναι «άλλο μονοθέσιο»

FORMULA 1

Μπορεί οι κανονισμοί της Formula 1 να περιέχουν μικρές αλλαγές σε ότι αφορά στην νέα αγωνιστική σεζόν, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα μονοθέσια που θα παραταχθούν στο grid του 2018 θα αποτελούν εξέλιξη εκείνων που τρέχουν φέτος στις πίστες του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Για παράδειγμα η Renault F1, παρότι φέτος έχει σημειώσει τεράστια αγωνιστική πρόοδο σε σχέση με πέρυσι, σκοπεύει να τα αλλάξει όλα ενόψει της νέας σεζόν. Διατηρώντας… εμπειρίες, δεδομένα και τεχνογνωσία, η γαλλική εργοστασιακή ομάδα θέλει να φτιάξει ένα μονοθέσιο από το μηδέν.

Τα λόγια του τεχνικού της διευθυντή Nick Chester που φιλοξενούνται στο planetf1, είναι χαρακτηριστικά: «Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο, εκεί έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας. Θα είναι ένα εντελώς νέο μονοθέσιο, παρά τις περιορισμένες αλλαγές στους κανονισμούς. Μάθαμε πολλά σε ότι αφορά στο αεροδυναμικό πακέτο αλλά και την ισορροπία του μονοθεσίου που δημιουργήσαμε βάσει των κανονισμών για το 2017, άρα ο διάδοχός του θα πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό με τη Renault να έχει επιτέλους ένα αξιόλογο οδηγικό δίδυμο αφού στο πλευρό του Nico Hulkenberg, βρίσκεται πλέον ο Carlos Sainz. Μάλιστα ο Γερμανός και ο Ισπανός, θα κληθούν από τώρα να δοκιμάσουν λύσεις που ενδεχομένως να τοποθετηθούν στα μονοθέσια που θα οδηγούν την επόμενη χρονιά.

«Θα δοκιμάσουμε κάποια νέα αεροδυναμικά μέρη στις ελεύθερες δοκιμές στη Βραζιλία, προσπαθώντας να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το ‘πακέτο’ του 2018», αποκάλυψε ο Chester.