Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γαλλίας: Σε δικό του ρυθμό στο FP2 ο Hamilton

Ελλάδα 5:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γαλλίας: Σε δικό του ρυθμό στο FP2 ο Hamilton

FORMULA 1

GP Γαλλίας: Σε δικό του ρυθμό στο FP2 ο Hamilton

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton ήταν το μεγάλο αφεντικό στην πρώτη ημέρα δράσης του γαλλικού Grand Prix, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά την πρωτιά του στο 1-2 της Mercedes στο FP1, ο Βρετανός ήταν ταχύτερος όλων και στο FP2, αυτή τη φορά με σημαντικό προβάδισμα – της τάξης των επτά δεκάτων του δευτερολέπτου!

Ο χρόνος αυτός ήρθε με την ultra soft γόμα ελαστικών της Pirelli (διαθέσιμες είναι ακόμα οι super soft και soft) αμέσως μετά τη διακοπή της δράσης λόγω του ατυχήματος του Sergio Perez.

Ο Μεξικανός προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας όταν με τον πίσω αριστερό τροχό διαλυμένο, έχασε τον έλεγχο της Force India βγαίνοντας στην ευθεία Mistral.

Advertisement

Αμέσως μετά ο Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.32.539, εκτόπισε τους αντιπάλους του και η επίδοσή του αποδείχθηκε πως ήταν αρκετά μακριά από τον ατναγωνισμό.

Ο Daniel Ricciardo ήταν δεύτερος για λογαριασμό της Red Bull Racing, με τον teammate του Max Verstappen να είναι μόλις 28 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός. Ακολούθησαν οι δύο Ferrari, με τον πέμπτο Sebastian Vettel είναι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Lewis.

Advertisement

O Valtteri Bottas είχε επιδείξει εξαιρετικό ρυθμό με τη μαλακή γόμα, όμως δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν καθώς η Mercedes εξερευνούσε την πηγή μίας διαρροής υγρών στη W09.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, είχαμε αρκετά λάθη από τους οδηγούς ενώ λίγο πριν το τέλος, ο Brendon Hartley έμεινε από υβριδική μηχανή, προκαλώντας καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Όλα αυτά σε μία ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 30 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία του οδοστρώματος να είναι 20 βαθμούς ψηλότερα.

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP2:

GPFrance18-fp2-times640