Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Cosworth και Ilmor σκέφτονται την F1

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cosworth και Ilmor σκέφτονται την F1

FORMULA 1

Cosworth και Ilmor σκέφτονται την F1

FORMULA 1

Μπορεί τα πλάνα της Liberty Media σε ότι αφορά στη μορφή των κινητήρων των μονοθεσίων της Formula 1 από το 2021 και μετά να έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ferrari και… σκεπτικισμό στις Mercedes και Renault, όμως φαίνεται πως έχουν θετικό αντίκτυπο σε άλλες εταιρείες που σκέφτονται την εμπλοκή τους στο σπορ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πέραν της Aston Martin που έχει ήδη εκφράσει δημοσίως πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, άλλες δύο εταιρείες εξέφρασαν τη θετική τους στάση απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Αυτές είναι η Cosworth και η Ilmor, αμφότερες με πλούσια ιστορία στη Formula 1. Εκπρόσωποί τους μίλησαν στο βρετανικό BBC Sport για τους νέους κανονισμούς.

Advertisement
Advertisement

«Οι τωρινοί κανονισμοί είναι απαγορευτικοί για την εμπλοκή νέου κατασκευαστή. Τόσο από τεχνολογικής πλευράς όσο και βάσει της εμπορικής επένδυσης που απαιτείται για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Όμως η νέα πρόταση κάνει την εμπλοκή εφικτή, τόσο για μία αυτοκινητοβιομηχανία όσο και για έναν ανεξάρτητο κατασκευαστή», είπε ο διευθυντής της Cosworth, Bruce Wood.

Εκ μέρος της Ilmor μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής Steve Miller: «Οι νέοι κανονισμοί ανοίγουν την πόρτα σε πολύ περισσότερους κατασκευαστές».