Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλάζει κιβώτιο ο Bottas

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλάζει κιβώτιο ο Bottas

FORMULA 1

Αλλάζει κιβώτιο ο Bottas

FORMULA 1

Σε απρογραμμάτιστη αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων στη W08 EQ Power+ του Valtteri Bottas προχώρησε η Mercedes AMG Petronas, πράγμα που σημαίνει πως ο Φινλανδός θα λάβει ποινή πέντε θέσεων στο grid του Grand Prix Ιαπωνίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η αλλαγή έγινε προτού ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος από τους τεχνικούς κανονισμούς κύκλος ζωής του εν λόγω μέρους, που πρέπει είτε να χρησιμοποιείται επί 6 συνεχόμενους αγώνες είτε να αντικαθίσταται σε περίπτωση εγκατάλειψης από ένα Grand Prix.

Όπως συνέβη και τον περασμένο Ιούλιο στον αγώνα του Σίλβερστοουν, αυτή η αλλαγή στο μονοθέσιο του Φινλανδού οδηγού έρχεται σε στιγμή που επιφέρει ποινή. Έτσι, ακόμα κι αν πάρει την pole position στη Σουζούκα, θα εκκινήσει έκτος!

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό σε μία περίοδο όπου ο Bottas σημειώνει πτώση στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να είναι πλέον 59 πόντους πίσω από τον teammate του, Lewis Hamilton, στη βαθμολογία των οδηγών.

Το Grand Prix Ιαπωνίας αποτελεί τον δέκατο έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Αυτή θα είναι η πέμπτη συμμετοχή του Φινλανδού στον αγώνα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και το καλύτερό του πλασάρισμα στις τρεις εμφανίσεις του εκεί με τη Williams, ήταν η πέμπτη θέση του 2015.

Φωτογραφίες: mercedes-benz-archive.com