Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα highlights του BMW i3

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα highlights του BMW i3

ΝΕΑ

Τα highlights του BMW i3

ΝΕΑ

Η BMW έχει μακρά παράδοση στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, ακολουθώντας το πνεύμα πρωτοπορίας του BMW Group. Με το BMW i, η εταιρία κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον. Το i3 πρωτοστατεί, ας δούμε λοιπόν το γιατί περιεκτικά…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι ρίζες του BMW i εντοπίζονται στο “project i” του 2007 – ένα εγχείρημα που αμφισβήτησε τις βάσεις δεκαετιών στην κατασκευή αυτοκινήτων αλλά και στη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του ίδιου του αυτοκινήτου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για νέες εξελίξεις και τον προσδιορισμό της κινητικότητας του μέλλοντος.

Το BMW i προκαλεί συγκινήσεις από το 2013. Πρωτοπόροι σε όλον τον κόσμο οδηγούν, ζουν και μοιράζονται το όραμά μας για την κινητικότητα του μέλλοντος. Στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες ηλεκτροκίνησης και μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους με τον BMW i3.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό BMW i3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα, από το στάδιο εξέλιξης μέχρι την παραγωγή και την καθημερινή χρήση. Ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν εκπέμπει ρύπους και οσμές κατά τη χρήση, κάτι που το καθιστά ιδανικό συνοδό στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Όμως το BMW i3 δεν είναι απλώς ένα πράσινο αυτοκίνητο. Με την ευελιξία του και την επιτάχυνση, χρειάζεται μόλις 7,3 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 km/h – πάνω απ’ όλα όμως προσφέρει ασύγκριτη οδηγική απόλαυση. Για να επιταχύνετε από στάση, απλώς πιέστε απαλά το πεντάλ γκαζιού και το BMW i3 θα επιταχύνει δυναμικά και σχεδόν αθόρυβα.

BMW-i3-2014-1600-54

Advertisement

BMW-i3-2014-1600-7e