Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκδοση SUV για το επόμενο Ibiza;

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκδοση SUV για το επόμενο Ibiza;

ΝΕΑ

Έκδοση SUV για το επόμενο Ibiza;

ΝΕΑ

Σε δύο με τρία χρόνια αναμένεται στην αγορά η νέα γενιά του σουπερμίνι της Seat. Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο Ibiza έχουν διαρρεύσει και συνηγορούν ότι θα απέχει σε σημαντικό βαθμό από το σημερινό μοντέλο. Όχι τόσο στο σχεδιαστικό τομέα, όσο σε αυτόν της τεχνολογίας. Από το 1984 – όταν λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά – το Ibiza έχει καταγράψει πάνω από 5 εκατ. πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πλατφόρμα του νέου Ibiza θα είναι η MQB-A του Ομίλου Volkswagen, η οποία θα εξασφαλίσει στο μοντέλο της Seat χαμηλότερο βάρος και καλύτερους χώρους. Επιπλέον, οι – προδιαγραφών Euro 6 – 3κύλινδροι και 4κύλινδροι κινητήρες TSI και TDI, θα χαρίζουν στο Ibiza βελτιωμένες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση την ίδια στιγμή. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα λανσαριστεί και έκδοση με το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT), η οποία συνδυάζεται με τον 1.4 TSI και ισχύ 150 PS. Και βέβαια στην κορυφή της γκάμας θα συνεχίσουν να υφίστανται οι εκδόσεις FR και Cupra.

Στη Seat θέλουν να αποκτήσουν σιγά-σιγά γκάμα SUV και πιέζουν τη μητρική Volkswagen προς αυτή την κατεύθυνση. Πρώτο μοντέλο θα είναι ένα μικρομεσαίο SUV και θα ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο με 7θέσιο εσωτερικό. Σειρά αναμένεται να πάρει το Ibiza SUV, ως εκπρόσωπος της Seat στη δημοφιλή κατηγορία όπου μοντέλα όπως το Renault Captur και το Opel Mokka γνωρίζουν εμπορική επιτυχία.

Advertisement
Advertisement