Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται μίνι και σουπερμίνι SUV από τον Όμιλο VW!

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται μίνι και σουπερμίνι SUV από τον Όμιλο VW!

ΝΕΑ

Έρχονται μίνι και σουπερμίνι SUV από τον Όμιλο VW!

ΝΕΑ

Η παγκόσμια τάση της αυτοκίνησης δείχνει ξεκάθαρα προς την κατηγορία των SUV και των crossover. Αυτό επαληθεύεται από τις διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις αλλά και τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Αλλιώς δεν θα ρίσκαρε ο Όμιλος Volkswagen δεκάδες δισ. ευρώ για την έρευνα και την εξέλιξη των επόμενων μοντέλων στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του VW Group αποφασίστηκε ότι την πενταετία 2015-19 θα επενδυθούν συνολικά 85,6 δισ. ευρώ για νέα οχήματα, τεχνολογίες και εγκαταστάσεις! «Το κόστος εξέλιξης θα συνεχίσει να είναι υψηλό στο μέλλον, λόγω της πίεσης για καινοτομίες και τις απαιτήσεις που προκαλεί η νομοθεσία για τον περιορισμό της εκπομπής CO2», δήλωσε από το Βόλφσμπουργκ ο Πρόεδρος του γερμανικού ομίλου, Martin Winterkorn. «Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις ώστε να γίνουμε ο κορυφαίος όμιλος, τόσο από οικολογικής όσο και από οικονομικής άποψης».

Όπως ανακοινώθηκε, κύρια στόχευση όσον αφορά τα νέα προϊόντα θα είναι η αγορά των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, των γνωστών μας SUV. Και ιδιαίτερα οι κατηγορίες Α και Α0, δηλαδή των μίνι και των σουπερμίνι. Εκεί θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια νέα μοντέλα από τη Volkswagen, την Audi, την Seat και τη Skoda. Η Volkswagen μας έχει δείξει τις προθέσεις της με πρωτότυπα αυτοκίνητα, όπως το Taigun και το T-ROC, όπως και η Audi με το Crosslane Coupe.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, περιμένουμε από τη Volkswagen μία πιο off road εκδοχή του cross up! αλλά και το Polo SUV, από την Audi τα Q1 και Q2, από τη Seat ένα SUV που θα βασίζεται στο επόμενης γενιάς Ibiza και από τη Skoda την SUV παραλλαγή της Fabia. Σημαντικές επενδύσεις θα γίνουν βέβαια και στους κινητήρες, με περαιτέρω μείωση κατανάλωσης-ρύπων, όπως επίσης στην υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία.