Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

«Εκτός καταστολής πλέον ο Schumacher»

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Εκτός καταστολής πλέον ο Schumacher»

FORMULA 1

«Εκτός καταστολής πλέον ο Schumacher»

FORMULA 1

Έχουν περάσει 301 ημέρες από το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις και ο Michael Schumacher δείχνει να έχει ξεφύγει του κινδύνου, με την προσοχή να επικεντρώνεται πλέον στην αποκατάσταση των λειτουργιών του οργανισμού του. Νέα χαμόγελα σχηματίζονται στα πρόσωπα των εκατομμυρίων θαυμαστών του Γερμανού πιλότου, από τις δηλώσεις του επικεφαλής αναισθησιολόγου στην κλινική της Γκρενόμπλ, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανάρρωσή του θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο Jean-François Payen επισκέφθηκε το Schumacher τόσο στην κλινική αποκατάστασης της Λωζάνης όσο και στην οικία του, όπου έχει μεταφερθεί από το Σεπτέμβριο. «Σκοπός των επισκέψεών μου είναι να εξετάσω την εξέλιξη της υγείας του και μοιραστώ τις απόψεις μου με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Στην οικία του υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για την αποκατάσταση του και το οικογενειακό περιβάλλον θα τον βοηθήσει», δήλωσε ο ιατρός στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο Payen ρωτήθηκε για την τωρινή κατάσταση της υγείας του 45χρονου Γερμανού: «Δεν μου επιτρέπει το ιατρικό απόρρητο να δώσω λεπτομέρειες. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Θέλω να προσθέσω κάτι ακόμη. Ο Michael Schumacher είναι πολύ σεμνός, όπως και η οικογένειά του. Τους εκτιμώ πολύ και πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες τους, κατά τη διάρκεια της τραγωδίας και του μακρύ αυτού δρόμου. Η Corinna Schumacher συμπαραστάθηκε στον άνδρα της σε πολύ μεγάλο βαθμό. Γνώριζε εξαρχής τη σοβαρότητα της κατάστασής του και τον μακρύ δρόμο που είχαν μπροστά τους».

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Schumacher κατά την εισαγωγή του στο CHU της Γρενόμπλ στις 29 Δεκεμβρίου, ο Payen ανέφερε: «Βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν πολύ σοβαρές. Το νοσοκομείο έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε ανάλογους τραυματισμούς και μία μεγάλη ομάδα ειδικών ασχολήθηκε με την περίπτωσή του. Πέρα από τα μέτρα ασφαλείας για να εξασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο, ο Michael αντιμετωπίστηκε όπως κάθε άλλος ασθενής. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείες βρισκόταν δίπλα σε άλλους ασθενείς, καθώς δε διαθέτουμε δωμάτιο VIP».