DTM

DTM Δείτε τη μάχη BMW-Audi για τον τίτλο

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DTM Δείτε τη μάχη BMW-Audi για τον τίτλο

DTM

DTM Δείτε τη μάχη BMW-Audi για τον τίτλο

DTM

Το συναρπαστικό Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού έφτασε στην τελευταία του στροφή! Παρακολουθήστε και πάλι από το NewsAuto.gr το φινάλε στο Χόκενχαϊμ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΚΗΣ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗΣ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΗΣ

Η πίστα του Χόκενχαϊμ που αποτέλεσε εφαλτήριο του φετινού μαραθωνίου του DTM, θα χρίσει και τον πρωταθλητή στους κατασκευαστές. Στο Ζάντβουρτ η BMW Team RMG εξασφάλισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα ομάδων, στο Λάουσιτζ ο «δικός» της Marco Wittmann αναδείχθηκε πρωταθλητής στους οδηγούς. Τώρα μένει να δούμε αν η BMW θα επικρατήσει και στην τιτανομαχία των κατασκευαστών ή η Audi που κυριάρχησε στις κατατακτήριες θα κλέψει τον τίτλο. Η Mercedes είναι από καιρό εκτός παιχνιδιού και είναι κούρσα για δύο αυτή με τελικό προορισμό την κορυφή.

Στη μήκους 4.574 μέτρων αγωνιστική διαδρομή, η BMW έχει πανηγυρίσει δύο συνεχόμενες νίκες, πέρυσι με τον πρώην οδηγό της Formula 1 Timo Glock και το 2012 με τον Bruno Spengler. Βέβαια αυτή τη φορά, δεν χρειάζεται τη νίκη. Αρκεί η βαθμολογική συγκομιδή των τριών προαναφερθέντων αλλά και των Augusto Farfus Jr, Joey Hand, Martin Tomczyk, Antonio Felix da Costa καθώς και του rookie της χρονιάς, Maxime Martin, να μην υστερεί κατά 22 πόντους έναντι εκείνης των οδηγών της Audi.

Advertisement
Advertisement

Στην pole position του grifd θα βρεθεί ο Miguel Molina. Ο 25χρονος Ισπανός οδηγός της Audi σημείωσε με το RS5 χρόνο 1:33.316 στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων, με τον Mattias Ekstrom (Audi RS5) να ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά (1:33.332). Στην 3η θέση είναι ένας ακόμη οδηγός της Audi, ο Edoardo Mortara με 1:33.406. Τον καλύτερο χρόνο από τους οδηγούς της BMW και 4ο συνολικά σημείωσε ο Augusto Farfus με 1:33.460. Ο φετινός πρωταθλητής του DTM,Marco Wittmann, ήταν μόλις 13ος με 1:33.642.

M4 εναντίον RS5 λοιπόν, σε μία κόντρα όπου έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα επηρεαστεί και από την παρουσία των οδηγών της Mercedes που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Η πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές βγαίνει… στο NewsAuto.gr που όπως πάντα, θα μεταδώσει LIVE και αποκλειστικά τον «τελικό» του Χόκενχαϊμ, Κυριακή στις 14.50, στο Νο1 αυτοκινητικό site .

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν