Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το TT Sportback

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το TT Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το TT Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δίπλα στο TT Roadster η Audi παρουσιάζει στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού και την πρωτότυπη έκδοση με Sportback αμάξωμα. Ο κατασκευαστής από το Ίνγκολσταντ σχεδιάζει να προσθέσει σύντομα στην οικογένεια του sport μοντέλου της ένα πιο πρακτικό μέλος. Το TT Sportback εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο TFSI των 2 lt, με την ισχύ να ανεβαίνει στα 400 PS.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Audi άντλησε στοιχεία από τα Α5 και Α7 Sportback για να δημιουργήσει το ΤΤ Sportback concept. Η εμφάνισή του είναι πιο δραματική από αυτή του ΤΤ Coupe, με έμφαση στην τραπεζοειδή μάσκα και τις εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα. Η οροφή έχει έντονη κλίση προς τα πίσω, καταλήγοντας στην πέμπτη πόρτα, πάνω από τα φώτα LED και τη διπλή οβάλ απόληξη της εξάτμισης. Το εσωτερικό έχει τετραθέσια διάταξη και τη γνώριμη TFT οθόνη 12,3 ιντσών που αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων.

Σε σχέση με το TT Coupe, το Sportback είναι κατά 29 cm πιο μακρύ προκειμένου να χωρέσουν οι πίσω θέσεις. Το μήκος του ανέρχεται σε 4,47 m, το πλάτος σε 1,89 m και το μεταξόνιο σε 2,63 m. Είναι πάντως πιο χαμηλό από το TT παραγωγής κατά 3 cm (στο 1,38 m). Η εμπρός ανάρτηση είναι γόνατα McPherson και η πίσω τεσσάρων συνδέσμων. Οι μεγάλοι τροχοί των 21 ιντσών πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 255/30, ενώ το σύστημα πέδησης περλαμβάνει δίσκους 18 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Ο 2.0 TFSI με τα 400 PS και τα 45,9 kgm ροπής συνδυάζεται με το 7τάχυτο S tronic και το σύστημα quattro που περνά την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το TT Sportback σπριντάρει στα 100 km/h εντός μόλις 3,9 sec. Η Audi ανακοινώνει για το πρωτότυπο μοντέλο μέση κατανάλωση 7 lt/100 km και ρύπους 162 g/km).