Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην πόλη του φωτός το 208 Hybrid 2L

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην πόλη του φωτός το 208 Hybrid 2L

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην πόλη του φωτός το 208 Hybrid 2L

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία σειρά από πρωτότυπα έχει η Peugeot στο περίπτερό της στο Παρίσι και το 208 Hybrid 2L Demonstrator είναι το πιο «πράσινο» από αυτά. Όπως συμβολίζει και το όνομά του, έχει ως σκοπό να παρουσιάσει την υβριδική τεχνολογία της γαλλικής μάρκας, ικανή να πετύχει μέση κατανάλωση 2 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Βασίζεται στην έκδοση παραγωγής του 208 με τον 1.2 PureTech βενζίνης των 82 PS, από την οποία είναι κατά 100 kg ελαφρύτερο. Σε αυτό έχει συμβάλλει η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος σε αρκετά μέρη του αμαξώματος (φτερά, πόρτες, οροφή κ.α.) αλλά και το αεροδυναμικό body kit. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης υποστηρίζεται το σύστημα με πεπιεσμένο αέρα HYbrid Air, το οποίο έχουμε γνωρίσει και στο πρωτότυπο 2008.

Στη λειτουργία μηδενικών ρύπων, το Peugeot 208 Hybrid 2L κινείται αποκλειστικά χάρη στον πεπιεσμένο αέρα (υπάρχει δεξαμενή κάτω από το χώρο αποσκευών και άλλη μία χαμηλής πίεσης κοντά στον πίσω άξονα). Σε συνθήκες έντονης επιτάχυνσης ή κίνησης με υψηλές ταχύτητες χρησιμοποιείται μόνο ο τρικύλινδρος 1.2 βενζίνης, ενώ στην υβριδική λειτουργία το σύστημα Hybrid Air βοηθά στον περιορισμό της κατανάλωσης. Όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι ή πατήσει το πεντάλ του φρένου, τότε η δεξαμενή πεπιεσμένου αέρα ξαναγεμίζει (εντός μόλις 10 sec).

Advertisement
Advertisement