Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To νέο Ford S-MAX στο Παρίσι

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To νέο Ford S-MAX στο Παρίσι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To νέο Ford S-MAX στο Παρίσι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το επταθέσιο MPV της Ford περνά στην δεύτερη γενιά η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ντεμπούτο στο Παρίσι για το νέο S-MAX το οποίο διαθέτει φρέσκια σχεδίαση, πλουσιότερο τεχνολογικό εξοπλισμό και πιο σπορ στιλ για τα μέτρα και σταθμά ενός 7-θέσιου MPV. Άλλωστε, το S-MAX Concept που είχε παρουσιασθεί πέρυσι στην Γενεύη είχε προετοιμάσει το έδαφος για την 2η γενιά S-MAX που αισθητικά εναρμονίζεται με το νέο Mondeo (από το οποίο προέρχεται η πλατφόρμα) και το φρεσκαρισμένο Focus.

Πέρα από τη δυναμικότερη σχεδίαση με τους πιο επιθετικούς αισθητικά προβολείς και τη νέα μάσκα με την κομψή γρίλια, υπάρχουν νέα στοιχεία που αυξάνουν την πρακτικότητα. Ένα από αυτά προέρχεται από το Kuga και έχει να κάνει με το αυτόματο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών (περνώντας το πόδι κάτω από το αμάξωμα), ενώ η Ford κάνει αναφορά για υποβοηθούμενη αναδίπλωση στις δύο τελευταίες σειρές καθισμάτων.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα στο νέο S-MAX κάνει ο 1.5 EcoBoost σε έκδοση με 160 PS και μηχανικό κιβώτιο, ενώ για όσους αναζητούν περισσότερα κυβικά υπάρχει και ο 2λιτρος EcoBoost με 240 PS και αυτόματο σύστημα μετάδοσης. Στην πλευρά των diesel συναντάμε τον 2.0 TDCi με 120, 150 και 180 PS. Στην πρώτη εκδοχή ο κινητήρας συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ στις άλλες δύο υπάρχει και η επιλογή του Powershift διπλού συμπλέκτη.

Η διάθεση του νέου S-MAX θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο έτος, ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως μελλοντικά θα λανσαριστεί και τετρακίνητη έκδοση S-MAX.