Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE από Γερμανία: Η αποκάλυψη της Mercedes-AMG GT

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Γερμανία: Η αποκάλυψη της Mercedes-AMG GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE από Γερμανία: Η αποκάλυψη της Mercedes-AMG GT

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto.gr βρέθηκε στο Αφάλτερμπαχ, την έδρα της AMG για την παρουσίαση του νέου supercar της Mercedes. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για την AMG GT και δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ

Η αντικαταστάτρια της SLS εφοδιάζεται με V8 biturbo κινητήρα, χωρητικότητας 3.982 cc. Αυτός έχει δύο εκδόσεις: των 462 PS για την GT και των 510 PS για τη GTS. Η μέγιστη τιμή ροπής είναι αντίστοιχα 61,2 και 66,3 kgm.

Η κορυφαία GT S επιταχύνει στα 100 km/h σε 3,8 sec και αγγίζει σε τελική τα 310 km/h. Οι αντίστοιχες επιδόσεις για τη GT είναι 4 sec και 304 km/h. To βάρος της GT S ανέρχεται σε 1.570 kg και της GT σε 1.540 kg (αναλογία 3.3 κιλά ανά ίππο).

Advertisement
Advertisement

Αρωγός στα παραπάνω είναι η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου που έχει κρατήσει το συνολικό βάρος στα 1540-1570 κιλά (ανάλογα την έκδοση) ενώ σε σχέση με την SLS, απουσιάζουν οι τύπου Gullwing πόρτες. Η κατανομή βάρους στο εντυπωσιακό γερμανικό διθέσιο είναι 47-53 (σε εμπρός και πίσω άξονα).

Η ισχύς περνά στον πίσω άξονα μέσω κιβωτίου speedshift 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη, ενώ ανάλογα τη… διάθεση και το αν βρίσκεται στο δρόμο ή την πίστα, ο οδηγός της AMG GT έχει να διαλέξει από τα προγράμματα: “Controlled”, “Sport”, “Sport+” και “Individual” ενώ για την GT S υπάρχει και το απόλυτο “Race” που φυσικά έχει αποκλειστικά προσανατολισμό πίστας. Αντίστοιχα, υπάρχουν τρία προγράμματα ελέγχου ευστάθειας: “Comfort”,”Sport” και “Sport+” (στον στάνταρ εξοπλισμό μόνο της GT S).

Ακολουθούν τα live updates από την παρουσίαση της Mercedes-AMG GT, όπως αυτά δημοσιεύονταν την ώρα που όλος ο κόσμος της αυτοκίνησης είχε την προσοχή του στραμένη στο Αφάλτερμπαχ.

Advertisement

22.00 Ο Nico Rosberg, o Δρ Zetche, o Δρ Weber και ο Tobias Moers, ποζάρουν μπροστά στην κίτρινη AMG!

Advertisement

21.30 Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες είναι στη διάθεσή μας.

21.05 O επικεφαλής του φετινού πρωταθλήματος της F1, Nico Rosberg, οδήγησε τη νέα Mercedes-AMG GT πάνω στη σκηνή.

21.ο3 Η αναμονή ολοκληρώθηκε, η AMG GT βρυχάται καθοδόν για τη σκηνή!

Advertisement

20.55 Στη σκηνή είναι ο Tobias Moers, ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes AMG.

20. 53 Αφού ανέλυσε τη στρατηγική της μέρκας, ο Weber αναφέρθηκε στα 47 χρόνια ιστορίας της AMG αλλά και την πληθώρο επιτυχιών που έχει γνωρίσει. Καθώς επίσης και στις από κοινού επιτυχίες (στους αγώνες) και δημιουργίες (για το δρόμο). “Εδώ στο Αφάλτερμπαχ, δημιουργήθηκε ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο από τη Mercedes-AMG“, είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της ομιλίας του.

20.45 Ο Γερμανός οδηγός παρέδωσε τη σκυτάλη στον καθηγητή Thomas Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για την έρευνα και εξέλιξη της εταιρείας και των μοντέλων της.

20.40 Την εισαγωγή έκανε ο Βerndt Schneider, o οδηγός που εχει συνδεσει το όνομά του με τη Μercedes κατακτωντας την κορυφη στο DTM πέντε φορές.

20.35 Η μία μετά την άλλη, οι δημιουργίες της AMG περνούν μπροστά από τα μάτια μας.

20.30 Άρχισε η εκδήλωση που θα μας οδηγήσει στην αποκάλυψη της AMG GT.

20.21 Περίπου 50 μέτρα μακριά, στο δρόμο που οδηγεί στο σημείο της παρουσίασης, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της AMG στο Αφάλτερμπαχ, περιμένουν κι αυτοί να δουν το νέο καμάρι της εταιρείας!

20.18 Ενώ η στιγμή των αποκαλυπτηρίων πλησιάζει, απέναντι από τη σκηνή έχουν τοποθετηθεί δεκάδες κάμερες.

20.13 Οι άνθρωποι της Mercedes μας έχουν υποσχεθεί εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αλλά τα στόματά τους είναι σφραγισμένα. Υπομονή, σε 15 λεπτά έχουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια…

20.10Η καλύτερη στιγμή για ένα σχεδιαστή, είναι όταν το δημιούργημα του παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό“, είπε στο NewsAuto ο Διευθυντής Εξωτερικού Σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Robert Lesnik. Τις επόμενες ημέρες θα μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστική συνέντευξή του σχετικά με την AMG GT και όχι μόνο!

20.05 Παρών στην παρουσίαση θα είναι και ο πρόεδρος της Daimler AG, Dr Dieter Zetsche.

20.00 Η οριζοντιοποίηση της κεντρικής κονσόλας είναι ένας τομέας στον οποίο στάθηκε ιδιαίτερα και με περηφάνια ο διευθυντής εσωτερικού σχεδιασμού, Hartmut Sinkwitz.

19.57  Τι θα λέγατε όμως, να σας αποκαλύψουμε κομμάτι κομμάτι, περισσότερες λεπτομέρειες από το εσωτερικό του νέου supercar της Mercedes-Benz;

19.55 Σε λιγότερο από μία ώρα, σε αυτή τη σκηνή θα αποκαλυφθεί η νέα AMG GT! Συνολικά 250 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο έχουν ταξιδέψει στο Αφάλτερμπαχ για τα αποκαλυπτήρια.

19.50 To εσωτερικό της AMG GT, με το σπορ τιμόνι, την τεράστια κεντρική κονσόλα και στο πάνω μέρος του ταμπλό τη μεγάλη οθόνη, τύπου tablet.

19.45 Ο V8 biturbo εμπρός, το 7τάχυτο κιβώτιο DCT διπλού συμπλέκτη πίσω, στη διάταξη της νέας AMG GT.

19.30 Ο Πάνος Σεϊτανίδης βρίσκεται ήδη στο χώρο της παρουσίασης και ενημερώνεται από τα στελέχη της Mercedes AMG για την τεχνολογία που κουβαλά το νέο supercar.