Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Outback έτοιμο για περιπέτειες

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Outback έτοιμο για περιπέτειες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Outback έτοιμο για περιπέτειες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ανασύνταξη της Subaru, μίας μάρκας που έχει ταυτιστεί με την τετρακίνηση, συνεχίζεται και η πέμπτη γενιά του Outback είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της τακτικής των Ιαπώνων. Στην έκθεση της Νέας Υόρκης έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα του μεσαίου crossover, πριν βρεθεί στις αντιπροσωπείας της Subaru το προσεχές καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το νέο Outback ακολουθεί τη σχεδιαστική κατεύθυνση που έδειξε πριν λίγους μήνες το νέο Legacy, με την μεγάλη εξάγωνη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται προς το πλάι του αμαξώματος. Βασική επιλογή κινητήρα για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο 4κύλινδρος boxer των 2,5 lt. με ισχύ 175 PS, ενώ προσφέρεται και ο 6κύλινδρος 3.6 με 256 PS.

Στάνταρ είναι βέβαια το σύστημα 4×4 της Subaru με την ονομασία Symmetrical All-Wheel Drive, ενώ τον οδηγό συνδράμουν στις «αναζητήσεις» του και τα X-Mode (το οποίο επεμβαίνει στον κινητήρα, το κιβώτιο, την τετρακίνηση και το ESP), Hill Descent Control, Hill Start Assist.

Advertisement
Advertisement

Όλες οι εκδόσεις συνοδεύονται με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineartronic CVT (με paddles πίσω από το τιμόνι), στο οποίο η Subaru στηρίζει την προσπάθειά της για περιορισμό κατανάλωσης και ρύπων (το εργοστάσιο ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 8,4 lt/100 km για το Outback 2.5 και 10,7 lt. για το 3.6).