Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hartstein: Ευκολότερο να πούμε «αντίο»

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hartstein: Ευκολότερο να πούμε «αντίο»

FORMULA 1

Hartstein: Ευκολότερο να πούμε «αντίο»

FORMULA 1

Ενώ εξελίξεις σχετικά με την πορεία της υγείας του Michael Schumacher δεν υπάρχουν, ο πρώην επικεφαλής γιατρός της F1, Gary Hartstein, παρουσιάζει το μοναδικό θετικό αυτής της έλλειψης ενημέρωσης. Πως ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα ενδεχόμενα «κακά νέα».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο 55χρονος δεν παρουσιάσει ως δεδομένη την απευκταία εξέλιξη, όπως λανθασμένα κάποια ΜΜΕ παρουσιάζουν. Απλά παραθέτει μία προσωπική αίσθηση, που δεν αφορά κάποια ιατρική γνωμάτευση αλλά την οπτική γωνία ενός… θεατή, θαυμαστή του Schumacher.

«Πάντα γνώριζα πως ο κόσμος λατρεύει τον Michael. Πέρασα χρόνια σε πίστες, γεμάτες από το κόκκινο χρώμα από καπέλα, σημαίες και μπλουζάκια της Ferrari – όλα για τον Michael. Εξακολουθώ να μένω άφωνος από το πόσο βαθιά και επίμονα τον αγαπούν οι θαυμαστές τους. Κι ενώ ανησυχούσα για το τι θα συμβεί όταν κι αν έρθει η ώρα να ανακοινωθούν πολύ άσχημα νέα, συνειδητοποίησα πως η έλλειψη ενημερώσεων για την πορεία της υγείας του, μας έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε λίγο, να επεξεργαστούμε ψύχραιμα αυτό που συμβαίνει, να αρχίσουμε την… αποδέσμευση. Νομίζω πως αυτό ήταν ένα από τα ανέλπιστα θετικά αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολουθήθηκε από την οικογένεια του Michael στον επικοινωνιακό τομέα. Έχω την αίσθηση, πως όλοι θα είναι εντάξει, ότι κι αν συμβεί, καθώς είχαν άφθονο χρόνο να επεξεργαστούν την κατάσταση», έγραψε ο Hartstein στο προσωπικό του Blog.

Advertisement
Advertisement

Όσα ανέφερε σχετικά με την παρούσα κατάσταση του Schumacher, τα δημοσιεύματα για μείωση του βάρους του κατά 25% αλλά και πιθανά λάθη του ιατρικού επιτελείου, μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Gary Hartstein ξεκίνησε την εμπλοκή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 1990, από το 1997 έως το 2004 ήταν βοηθός του εξαιρετικού Sid Watkins, μέχρι το 2007 ήταν αυτός επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου ενώ από το 2008 έως το 2012 είχε το ρόλο του συντονιστή διάσωσης στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα εργάζεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λιέγης, στο Βέλγιο ενώ μπορείτε να διαβάζετε τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του, στο προσωπικό του blog.