Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται στα τέλη του 2015 το SUV της Skoda

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται στα τέλη του 2015 το SUV της Skoda

ΝΕΑ

Έρχεται στα τέλη του 2015 το SUV της Skoda

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο του Κβάσινι της Τσεχίας, μαζί με τα Superb, Roomster και Yeti θα κατασκευάζεται το νέο μοντέλο της Skoda. Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος του Ομίλου Volkswagen, Martin Winterkorn, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τσεχίας, Bohuslav Sobotka, στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Αν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τα μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας αναφέρουν ότι πρόκειται για το compact SUV, το οποίο θα βασίζεται στο Tiguan και – όπως όλα δείχνουν – θα ονομάζεται Snowman. Η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει προς τα τέλη του 2015. Το όχημα ελεύθερου χρόνου της Skoda θα έχει μήκος κοντά στα 4,5 m, ενώ θα κυκλοφορήσει τόσο ως 4×4 όσο και με κίνηση στον εμπρός άξονα. Στα υπόψιν είναι και η δυνατότητα τοποθέτησης – προαιρετικά – τρίτης σειράς καθισμάτων για τη μεταφορά έως επτά επιβατών.

Κινητήρες θα είναι οι γνωστοί TSI και TDI, με εκδόσεις βέβαια που θα πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο 1.4 TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, αλλά και υβριδική έκδοση. Το προσθιοκίνητο Snowman με το βασικό κινητήρα diesel αναμένεται να καταναλώνει κάτω από 5 lt/100 km και να εκπέμπει κάτω από 120 g. CO2 ανά km. H ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία παρουσιάζει μία πιθανή σχεδιαστική εκδοχή του μοντέλου.