Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Η τεχνολογία του FCV Concept

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η τεχνολογία του FCV Concept

ΝΕΑ

Video: Η τεχνολογία του FCV Concept

ΝΕΑ

Με αφορμή την ευρωπαϊκή του παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Toyota δημιούργησε ένα επεξηγηματικό video για το FCV Concept.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αυτό με εντυπωσιακά και κατανοητά γραφήματα μας επεξηγεί όλη την τεχνολογία που περικλείει το πρωτότυπο αυτό όχημα με καύσιμο το υδρογόνο. Πως ακριβώς λειτουργεί αυτή, «ακτινογραφώντας» τα ενδότερα το μεσαίου σεντάν τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.

Η εμπορική πορεία του οχήματος που βασίζεται στο πρωτότυπο FCV (Fuel Cell Vehicle), το οποίο είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο στην Ιαπωνία, θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, σε δύο εντελώς διαφορετικά μέρη του πλανήτη: τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γιατί στις συγκεκριμένες αγορές; Πολύ απλά, διότι υπάρχουν οι σχετικές υποδομές.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία του FCV Concept αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, ενώ η διάρκεια τροφοδοσίας του με υδρογόνο, όπως συμβαίνει και με τα συμβατικά καύσιμα, απαιτεί μόνο μερικά λεπτά.

Το 4θυρο Toyota FCV Concept έχει μήκος 4,87 m και στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες. Το πλάτος του φθάνει το 1,81 m και το ύψος το 1,53 m (το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,78 m). Η ισχύς του κινητήρα ξεπερνά τα 136 PS. Ως αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο, εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό.