Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η Mazda «ρισκάρει» με το νέο της σουπερμίνι

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Mazda «ρισκάρει» με το νέο της σουπερμίνι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η Mazda «ρισκάρει» με το νέο της σουπερμίνι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η… επανεκκίνηση της ιαπωνικής μάρκας περνά μέσω του Kodo Design, της νέας σχεδιαστικής της γλώσσας. Τα αποτελέσματα κρίνονται πετυχημένα στα Mazda6 και Mazda3, οπότε δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι θα κάνουν κάποια «μουτζούρα» στην περίπτωση του επόμενου Mazda2.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το πρώτο δείγμα γραφής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Αναφερόμαστε στο Hazumi Concept που κάνει πρεμιέρα στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Στην κατηγορία των σουπερμίνι υπάρχουν καταξιωμένα αυτοκίνητα – όπως τα Fiesta, Polo και Corsa – οπότε το νέο Mazda2 θα πρέπει να τα… προσπεράσει στον τομέα της εμφάνισης.

Το μήκους 4,07 m. 5θυρο concept έχει μακρύ μεταξόνιο (2,58 m), θέσεις όμως για 4 επιβάτες και μεγάλους τροχούς 18 ιντσών. Αυτά βέβαια θα αλλάξουν στο μοντέλο παραγωγής, όπου θα υπάρχει πενταθέσια διάταξη και ζάντες μικρότερης διαμέτρου. Αυτό που ελπίζουμε να μην αλλάξει σε σημαντικό βαθμό είναι η σχεδίαση, ώστε το νέο Mazda2 να είναι ένα αυτοκίνητο που θα απολαμβάνεις και ως απλός παρατηρητής.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής επέλεξε να το παρουσιάσει με diesel Skyactiv-D 1.5, σε συνδυασμό με start/stop και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Εκπέμπει κάτω από το καπό του Hazumi μόλις 90 g. CO2 ανά km, προσφέροντας δηλαδή μεικτή κατανάλωση που οι άλλες εταιρείες επιτυγχάνουν μέσω κινητήρων με κυβισμό 1.000 και 1.200 cc. Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα εξοπλίσει και το νέο Mazda3, το οποίο προσδοκούμε να δούμε κάποια στιγμή και στα μέρη μας.