Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το Volvo με το CarPlay της Apple

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το Volvo με το CarPlay της Apple

ΝΕΑ

Video: Το Volvo με το CarPlay της Apple

ΝΕΑ

Μία νέα σελίδα – αν όχι εποχή – στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός των αυτοκινήτων έρχεται από την Apple με το σύστημα CarPlay. Ο αμερικάνικος κολοσσός στον τομέα της τεχνολογίας το χαρακτηρίζει ως «τον πιο έξυπνο, ασφαλή και διασκεδαστικό τρόπο για χρήση του iPhone στο αυτοκίνητο» και το παρουσιάζει στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

Το CarPlay προσφέρει τον πιο άμεσο τρόπο για χρήση του τηλεφώνου και των χαρτών πλοήγησης, για την ακρόαση μουσικής και την πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα. Και όλα αυτά με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης ή με φωνητικές εντολές. Η πρόσβαση στο CarPlay θα γίνεται είτε από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου είτε από ένα κουμπί στο τιμόνι που θα ενεργοποιεί το σύστημα φωνητικών εντολών Siri.

Οι τρεις πρώτοι κατασκευαστές με το CarPlay στα μοντέλα τους είναι οι Ferrari, Mercedes-Benz και Volvo, οι οποίοι έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις στη Γενεύη. Μάλιστα η σουηδική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα και το video που παρουσιάζουμε, στο οποίο βλέπουμε πόσο εύκολος θα είναι ο χειρισμός του CarPlay στο νέο XC90.

Στην πορεία θα προστεθούν στη λίστα οι Όμιλοι BMW, General Motors, PSA Peugeot Citroen, η Ford, η Honda, η Hyundai, η Jaguar Land Rover, η Kia, η Mitsubishi, η Nissan, η Subaru, η Suzuki και η Toyota. «Οι χρήστες του iPhone θέλουν να έχουν πάντα όλα τα αρχεία τους στα… δάχτυλα τους και το CarPlay επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από το δρόμο», σχολίασε ο Greg Joswiak, αντιπρόεδρος της Apple για το μάρκετινγκ των iPhone και iOS. Το Apple CarPlay είναι διαθέσιμο ως αναβάθμιση του iOS 7 στα iPhone 5s, iPhone 5c και iPhone 5.

Advertisement
Advertisement