Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Αudi S3 Cabriolet

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Αudi S3 Cabriolet

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη Γενεύη: Αudi S3 Cabriolet

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H έκδοση επιδόσεων του γερμανικού cabrio είναι πιο ισχυρή από ποτέ, καθώς εξοπλίζεται με τον 2λιτρο TFSI που αποδίδει 300 PS στις 5.500-6.200 rpm και 38.7 kgm ροπής (από τις 1800 rpm έως τις 5500 rpm). Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic, έξι σχέσεων και «φοράει» το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro.

Advertisement
Advertisement

Μετατρέποντας αυτά σε αριθμούς, το «ανοιχτό» τετραθέσιο της Audi, επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,4 sec ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. H κατανάλωση ορίζεται σύμφωνα με την Audi στα 7.1 lt/100 km, με τις εκπομπές ρύπων στα 165 g/km. Το βάρος του είναι 1.620 κιλά ενώ έχει γίνει χρήση αλουμινίου τόσο στο καπό, όσο και στους τροχούς αλλά και μέρη του κινητήρα. Σε σχέση με το A3 Cabriolet, εκτός από την περισσότερη ισχύ, υπάρχουν οι αντίστοιχες και εύλογες αναβαθμίσεις, όχι μόνο αισθητικές.

Το S3 Cabriolet φορά ανάρτηση «S Sport» που το φέρνει 25mm πιο χαμηλά, νέο σύστημα διεύθυνσης που ενισχύει τη δυνατότητα αντίδρασης στα θέλω του οδηγού, προσφέροντας πιο σπορ οδηγική εμπειρία αλλά και νέο σύστημα πέδησης. Αυτό περιλαμβάνει μεγάλους δίσκους διαμέτρου 340mm στους εμπρός τροχούς ενώ το αυτοκίνητο πατάει σε ελαστικά 225/40 R18.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό, οι διαφοροποιήσεις από το A3 Cabrio δεν είναι πολλές. Ξεχωρίζει η τετράδα απολήξεων των εξατμίσεων στον platinum-grey διαχύτη ενώ σε περίοπτες θέσεις είναι τα λογότυπα «S3». Στο εσωτερικό επικρατεί το μαύρο χρώμα ενώ ούτε εδώ υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το απλό μοντέλο. Ο χώρος αποσκευών ορίζεται στα 285 λίτρα και μειώνεται στα 245 με κατεβασμένη την οροφή.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι ηλεκτρικο-υδραυλική, φτιαγμένη από μαγνήσιο και αλουμίνιο, ώστε να έχει μειωμένο βάρος, χωρίς όμως κάποια «έκπτωση» στον τομέα της αντοχής της. Παράλληλα, έχει στρώμα με αφρώδες υλικό ώστε να μειώνεται ο θόρυβος που περνάει στο εσωτερικό ενώ υπάρχει σύστημα active rollover σε περίπτωση ατυχήματος. Απαιτούνται 18 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και να κλείσει η οροφή. Διαδικασία που μπορεί να γίνει ακόμα κι αν το S3 Cabriolet είναι εν κινήσει, με ταχύτητα έως τα 50 km/h. Η οροφή είναι διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά χρώματα, ενώ για το υπόλοιπο «σώμα» του S3 Cabriolet, η Audi προσφέρει 12!

Οι παραδόσεις του νέου Audi S3 Cabriolet θα αρχίσουν το προσεχές καλοκαίρι ενώ οι τιμές απόκτησής του στη Γερμανία αρχίζουν από τα 48.500 ευρώ.