Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Astra OPC με 300+ PS!

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Astra OPC με 300+ PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα Astra OPC με 300+ PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία εβδομάδα πριν την παρουσία του στη Γενεύη, το OPC Extreme αποκαλύπτεται από την Opel μέσω του διαδικτύου. Πρόκειται για μία μελέτη γύρω από έκδοση περιορισμένης παραγωγής ενός «ακραίου» Astra, το οποίο θα έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, όμως η εμφάνιση και το στήσιμό του παραπέμπουν σε δραστηριότητες μέσα στις πίστες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Astra OPC Extreme εφοδιάζεται με το 2λιτρο turbo, «πουσαρισμένο» όμως ώστε να ξεπερνά σε ισχύ τα 300 PS. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους χάρη στη χρήση ανθρακονήματος (είναι κατά 100 kg ελαφρύτερο από το απλό OPC) αναμένεται να εκτοξεύει τις επιδόσεις στα… Astra. Ο κινητήρας συνοδεύεται από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που στέλνει τη ροπή στους εμπρός τροχούς.

Το αεροδυναμικό body kit με προεξέχουσα τη μεγάλη πίσω αεροτομή, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τα αποκλειστικά ελαστικά διαστάσεων 245/35 19 αναλαμβάνουν να διατηρούν το OPC Extreme σε συνεχή επαφή με το δρόμο. Τη δύσκολη αποστολή του φρεναρίσματος αναλαμβάνου το σύστημα πέδησης της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες και δίσκους διαμέτρου 370 mm.

Advertisement
Advertisement

Η καμπίνα των επιβατών παραπέμπει σε αγωνιστικό μοντέλο, χωρίς πίσω καθίσματα και με roll cage. Ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται σε μπάκετ της Recaro και δένονται με ζώνες 6 σημείων της Schroth.