Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Και με χιόνι και βροχή… (video)

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Και με χιόνι και βροχή… (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Και με χιόνι και βροχή… (video)

ΑΓΩΝΕΣ

O Sebastien Ogier δάμασε τις μεταβαλλόμενες αλλά σταθερά δύσκολες συνθήκες στις ειδικές διαδρομές κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο γύρο του 2014!

Advertisement
Advertisement


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά την επική αντεπίθεση του στο δεύτερο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο, όταν και βρέθηκε στην πρωτοπορία (ενώ είχε πέσει ακόμα και ένατος), στο τρίτο σκέλος είχε να αντιμετωπίσει κυρίως τις παγίδες στις γαλλικές Άλπεις. Με προίκα το προβάδισμα ενός λεπτού, διαχειρίστηκε άνετα το Polo R WRC στη δυνατή βροχή και την αντίστοιχα εντυπωσιακή χιονόπτωση που εναλλάχθηκαν στις διαδρομές της τελευταίας ημέρας και κατάφερε να ανοίξει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του!

Τελικά ο Ogier που είχε κερδίσει στο Μόντε Κάρλο και το 2009, όταν ο αγώνας προσμετρούσε στο Intercontinental Rally Challenge, τερμάτισε με προβάδισμα 78 δευτερολέπτων. Έτσι χάρισε και στη Volkswagen Motorsport την πρώτη της νίκη στο θρυλικό ράλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Bryan Bouffier που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη του πρώτου σκέλους, απέδειξε πως δεν βρέθηκε τυχαία τόσο ψηλά. Με σταθερούς χρόνους πίσω από το τιμόνι του προετοιμασμένου από την M-Sport, Ford Fiesta RS WRC, τερμάτισε δεύτερος.

Πίσω του είχε τα δύο εργοστασιακά DS3 WRC, με τους Kris Meeke και Mads Ostberg να μαζεύουν πολύτιμους βαθμούς για τη Citroen στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Για τον Βόρειο-Ιρλανδό, αυτό ήταν το πρώτο βάθρο της καριέρας του στο WRC.

Όσο για τον Jari-Matti Latvala, πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημα του στο ράλι. Έχοντας κατρακυλήσει ακόμα και στη δέκατη ένατη θέση, έχοντας και κλατάρισμα που τον καθυστέρησε στο δεύτερο σκέλος, ανέβηκε τελικά πέμπτος, κερδίζοντας και τους τρεις βαθμούς της Power Stage (επιβλήθηκε των Ogier/Meeke).

Advertisement

Θετικό και το ντεμπούτο του Elfyn Evans ως επίσημος οδηγός της M-Sport. Ήταν μόλις η δεύτερη εμφάνιση του με World Rally Car και η πρώτη στο απαιτητικό Ράλι Μόντε Κάρλο, τερμάτισε όμως έκτος, μπροστά από το τρίτο VW του Andreas Mikkelsen, τον Σλοβάκο Jaroslav Melicharek που κόλλησε το Fiesta WRC σε βαθύ χιόνι στην προτελευταία ειδική διαδρομή προκαλώντας χάος και τελικά την ακύρωση της ειδικής, τον Matteo Gamba με το Peugeot 207 S2000 και τον νικητή της καρηγορίας WRC-2, Yuriy Protasov, με Fiesta R5.

H τελική κατάταξη του Ράλι Μόντε Κάρλο:

1. Sebastien Ogier VW 3h14m51.3s
2. Bryan Bouffier M-Sport Ford +1m18.9s
3. Kris Meeke Citroen +1m54.3s
4. Mads Ostberg Citroen +3m53.9s
5. Jari-Matti Latvala VW +6m08.3s
6. Elfyn Evans M-Sport Ford +8m37.4s
7. Andreas Mikkelsen VW +11m42.3s
8. Jaroslav Melicharek Slovakia Ford +21m56.2s
9. Matteo Gamba Balbosca Peugeot +23m50.7s
10. Yuriy Protasov M-Sport Ford +25m43.1s
Advertisement

[nggallery id=3156]
Εγκαταλείψεις
: Prokop ΕΔ1, Delecour ΕΔ1, Neuville ΕΔ1, Sordo ΕΔ5, Kubica ΕΔ9, Hirvonen ΕΔ15
Πρωτοπορία: Kubica ΕΔ 1-2, Bouffier ΕΔ 3-8, Ogier ΕΔ 9-15
Κερδισμένες ΕΔ: Ogier 7, Latvala 3, Kubica 2, Bouffier 2

Βαθμολογία οδηγών: Ogier, 27, Bouffier 18, Meeke 16, Latvala 13, Ostberg 12, Evans 8, Mikkelsen 6, Melicharek 4, Gamba 2, Protasov 1
Βαθμολογία κατασκευαστών: Volkswagen Motorsport 37, Citroen Total Abu Dhabi WRT 33, M-Sport WRT 10, VW Motosport II 8.

Δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το Ράλι Σουηδίας, 5 με 8 Φεβρουαρίου.

zp8497586rq
Advertisement