Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στις 28 Ιανουαρίου η Mercedes W05

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στις 28 Ιανουαρίου η Mercedes W05

FORMULA 1

Στις 28 Ιανουαρίου η Mercedes W05

FORMULA 1

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης για το 2014 θα δούμε το νέο μονοθέσιο της Mercedes AMG Petronas. Όπως αποκάλυψε η γερμανική ομάδα, η επίσημη παρουσίαση της νέας W05 θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 28ης Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Άλλωστε εκεί είχε κάνει και πέρυσι τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου η Mercedes. Οδηγικό δίδυμο της θα είναι και φέτος οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton.

Στις 23 ή 25 του μήνα θα αποκαλύψει το όπλο της για την αγωνιστική σεζόν του 2014 η Ferrari, τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχει μάλιστα φημολογία –που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Μαρανέλο- πως ίσως η ιταλική ομάδα ανταποκριθεί σε ευρέως διαδεδομένη απαίτηση των tifosi στο διαδίκτυο και το νέο της μονοθέσιο φέρει το όνομα του Michael Schumacher.

Advertisement
Advertisement

Όπως συνέβη με την F2003-GA, που αποτελούσε φόρο τιμής στον Gianni Agnelli. Βέβαια σε αντίθεση με την τότε περίπτωση, ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι και όλοι ευελπιστούμε να παραμείνει, εν ζωή.

Αντίθετα η Lotus ανακοίνωσε πως τα αποκαλυπτήρια του δικού της μονοθεσίου, της E22, θα αργήσουν. Σε συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή Nick Chester, που δημοσιοποίησε η ομάδα από το Ένστον, δεν θα δούμε το όπλο των Romain Grosjean και Pastor Maldonado στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα.

«Θα καθυστερήσουμε τη παρουσίαση του νέου μας μονοθεσίου λίγο περισσότερο από κάποιες άλλες ομάδες. Αποφασίσαμε πως η συμμετοχή μας στις πρώτες δοκιμές του 2014, στη Χερέθ, δεν θα ήταν ιδανική για το πρόγραμμα κατασκευής και εξέλιξης της E22. Λογικά θα την παρουσιάσουμε λίγο πριν τις δοκιμές του Μπαχρέιν», ανέφερε ο Chester.

Advertisement

Δεδομένων των μεγάλων αλλαγών στους κανονισμούς ενόψει 2014, η απόφαση αυτή είναι αμφιλεγόμενη. Λογικά σχετίζεται και με τα οικονομικά προβλήματα της Lotus.

Advertisement