Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Σύντομα το νέο C70

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo: Σύντομα το νέο C70

ΝΕΑ

Volvo: Σύντομα το νέο C70

ΝΕΑ

Οταν μία αυτοκινητοβιομηχανία είναι σε πλήρη ανάπτυξη, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο μα την Volvo, οι αποφάσεις για ακύρωση παραγωγής κάποιου μοντέλου της είναι προσωρινή.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αποδείχτηκε και με το C70, το οποίο παρά την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας να σταματήσει η παραγωγή του, σύντομα θα δούμε τον ¨εντυπωσιακό» όπως λένε οι φήμες αντικαταστάτη του.
Αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της Volvo Hakan Samuelsson, ο οποίος στην ερώτηση «πότε θα δούμε το νέο C70» δήλωσε χαρακτηριστικά «as soon as possible» (το συντομότερο δυνατόν).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το νέο C70, θα κρατήσει τη… διπρόσωπη μορφή του ως coupe και cabrio αυτοκίνητο. Θα διαθέτει δηλαδή σκληρή οροφή, ενώ σχεδιαστικά στηριχτεί στο πρωτότυπο coupe που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες είναι δεδομένο πως θα διαθέτει τους γνώριμους turbo βενζίνης (1.6 και 2.0lt) αλλά και τους νέους πετρελαιοκινητήρες i-ART. Είναι μία τεχνολογία που προσφέρει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, παράλληλα με ισχυρές επιδόσεις. Η i-ART παρακολουθεί μέσω μικροϋπολογιστών την πίεση ψεκασμού σε κάθε έναν από τους τέσσερις κυλίνδρους. Έτσι ψεκάζεται μόνο η απαραίτητη ποσότητα καυσίμου σε κάθε κύκλο καύσης.

Advertisement
Advertisement

Πρώτος diesel στην οικογένεια Drive-E είναι ο D4, με 181 PS και 40,8 kgm ροπής. Από κοινού με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο καταναλώνει 3,8 lt/100 km και εμφανίζει εκπομπές ρύπων 99 g/km.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το NewsAuto.gr!

 

Advertisement