Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την 911 Turbo Cabriolet

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για την 911 Turbo Cabriolet

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την 911 Turbo Cabriolet

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Porsche μας συστήνει τις κορυφαίες εκδόσεις της ανοικτής 911 με πλήθος φωτογραφιών και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Η πρεμιέρα των Turbo Cabriolet και Turbo S Cabriolet θα γίνει για το κοινό σε δύο μήνες, στην έκθεση του Λος Άντζελες. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα αρχίσουν το Δεκέμβριο, με βασική τιμή στη Γερμανία τα 174.431 ευρώ για την Turbo και τα 207.989 ευρώ για την Turbo S.

Advertisement
Advertisement

Όπως και στην περίπτωση της Coupe, έτσι και η 911 Cabriolet εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο των 3,8 lt. Αποδίδει 520 PS για την Turbo και 560 PS για την Turbo S. Η επιτάχυνση 0-100 διαρκεί 3,5 και 3,2 sec αντίστοιχα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 318 km/h. Κοινή είναι και η κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, με 9,9 lt/100 km σε μεικτό κύκλο (231 g/km).

Όπως και στο απερχόμενο μοντέλο, η υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει εντός 13 sec, ακόμη και εν κινήσει με ταχύτητα έως 50 km/h. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK είναι στάνταρ, ενώ η ροπή μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω της τετρακίνησης PTM. Οι 911 Turbo Cabriolet και Turbo S Cabriolet φέρουν σύστημα τετραδιεύθυνσης, που στρίβει και τους πίσω τροχούς μέχρι 2,8 μοίρες, ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Έως τα 50 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός. Έτσι η 911 Turbo αντιδρά πιο άμεσα στις καμπές αλλά επίσης διευκολύνονται οι μανούβρες και το παρκάρισμα. Σε ταχύτητες άνω των 80 km/h, το σύστημα στρίβει τους πίσω τροχούς παράλληλα με τους εμπρός. Αυτό επιδρά ως εικονική επιμήκυνση του μεταξονίου, καθιστώντας την Porsche ακόμη πιο σταθερή στις υψηλές ταχύτητες και προσφέροντας πιο ομαλή αλλαγή κατεύθυνσης. Τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα μπορούν να ρυθμιστούν σε τρεις θέσεις, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού και να προσφέρουν είτε εξοικονόμηση καυσίμου είτε απόλυτες επιδόσεις.[nggallery id=2998]