Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στις 14-15/6 οι Ελληνικοί τελικοί του F1 In Schools

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στις 14-15/6 οι Ελληνικοί τελικοί του F1 In Schools

FORMULA 1

Στις 14-15/6 οι Ελληνικοί τελικοί του F1 In Schools

FORMULA 1

Μερικές μόνο ημέρες απομένουν για την τελική φάση του φετινού διαγωνισμού «F1 In Schools Ελλάδος», ενός θεσμού τον οποίο το NewsAuto έχει αγκαλιάσει και από φέτος θα στηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Συνολικά για τη σχολική περίοδο 2012-2013 συμμετείχαν 58 ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από 39 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη τη χώρα!
Αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με τις συμμετοχές στο περυσινό παρθενικό για την Ελλάδα διαγωνισμό!

Οι 33 ομάδες πέρασαν στην προκριματική φάση του διαγωνισμού και από αυτές οι 28 κατάφεραν να φθάσουν μέχρι τους Εθνικούς Τελικούς, που θα διενεργηθούν στις 14 και 15 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Advertisement
Advertisement

Στο F1 in Schools οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, κατασκευάζουν τα δικά τους F1 μονοθέσια από ξύλο balsa και δουλεύουν στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων της Formula 1. Το πρόγραμμα υλοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και το ενδιαφέρον το μαθητών είναι μεγάλο μετά την διάκριση της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας μαθητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του F1 in Schools 2012 που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Abu Dhabi, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1!

Advertisement

Στην Κύπρο το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και οι Τελικοί Αγώνες είναι στις 22 Ιουνίου. Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες μαθητών από Ελλάδα και Κύπρο θα μπορούν να συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in Schools 2013! Αυτό θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2013 στο Austin του Texas στις Η.Π.Α., πάλι στο περιθώριο του GP της F1.

Δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχουν και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση στους δύο Εθνικούς Τελικούς, σχηματίζοντας ομάδες συνεργασίας με τις αντίστοιχες δευτεραθλήτριες και τριταθλήτριες ομάδες άλλων χωρών στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα F1 in Schools.

Advertisement

Σας περιμένουμε στις 14-15 Ιουνίου για να στηρίξουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες των μαθητών!