Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eρχεται το νέο πολυτελές Volvo XC90

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eρχεται το νέο πολυτελές Volvo XC90

ΝΕΑ

Eρχεται το νέο πολυτελές Volvo XC90

ΝΕΑ

Στα τέλη του χρόνου αναμένεται η Volvo να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του νέου, μεγάλου, πολυτελούς SUV, του XC90. Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος και CEO της Volvo Βόρειας Αμερικής Tony Nicolosi.

Advertisement
Advertisement

Το νέο SUV θα είναι ότι πιο πολυτελές έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, με μηχανικά μέρη που θα προέρχονται από τα νέα S60, V60 και XC60< όπως οι νέοι κινητήρες Drive E, αλλά και το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο Τόμας Ίνγκενλαθ, επικεφαλής σχεδιαστής της Volvo, ανέλαβε να διαμορφώσει τη νέα εικόνα της σουηδικής μάρκας, χαρίζοντας στα αυτοκίνητά της ένα δυναμισμό και χαρακτήρα.Το Concept Coupe απέσπασε θετικές κριτικές και πλέον στη Volvo βάζουν… πλώρη για τα μοντέλα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Πρώτο δείγμα της «νέας Volvo» θα είναι το νέο XC90. Άλλωστε ο Ίνγκενλαθ δήλωσε ότι αρκετά από τα στοιχεία του Concept Coupe θα περάσουν στο μεγάλο SUV. Ο γραφίστας Μίροσλαβ δανείστηκε στοιχεία από το πρωτότυπο (μάσκα, φώτα, προφυλακτήρα), αλλά και από το XC90, σημεία του οποίου αποκαλύφθηκαν σε πρώτη εκδήλωση της Volvo στο Γκέτεμποργκ (όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα).

Το μεγάλο off road της Volvo θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής (SPA). Ως αποτέλεσμα, θα είναι αρκετά ελαφρύτερο από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικό σύστημα. Πλούσια θα είναι η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων, από τη νέα οικογένεια βενζίνης και πετρελαίου Drive-E. Ανάμεσα τους αναμένεται να είναι ο 4κύλινδρος Τ6 με 306 PS αλλά και 6κύλινδρο σύνολο.
Η κίνηση θα περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του νέου 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της Volvo. Και βέβαια, ο εξοπλισμός ασφάλειας θα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα που διαθέτει στην τεχνολογική της «φαρέτρα» η εταιρεία.

Ολα αυτά είναι τα δεδομένα. Αυτό που έμαθε όμως το NewsAuto.gr είναι οτι οι Σουηδοί θα τοποθετήσουν και τους 2λιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι θα κινούν το νέο XC90 τόσο στη τετρακίνητη, όσο και στη δικήνητη έκδοση.

Advertisement

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το www.NewsAuto.gr!

[nggallery id=2987]

Advertisement