Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Passat;

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το νέο Passat;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Passat;

ΝΕΑ

Κυκλοφορεί καμουφλαρισμένο στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη εδώ και αρκετούς μήνες, επιτείνοντας την αγωνία των φίλων της αυτοκίνησης. Ο λόγος για τη νέα γενιά του Volkswagen Passat. Το γερμανικό μεσαίο οικογενειακό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015, λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα του στην έκθεση του Παρισιού, το Σεπτέμβριο του 2014.

Advertisement
Advertisement

Το γαλλικό περιοδικό AutoMoto παρουσίασε μία ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του νέου Passat. Η χαρακτηριστική μακρόστενη μάσκα της Volkswagen ενώνεται με τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ στις δύο άκρες του προφυλακτήρα υπάρχουν επιπλέον εισαγωγές αέρα. Η Volkswagen θα δώσει έμφαση στην εικόνα του εσωτερικού, χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά και βελτιώνοντας και άλλο τη συναρμογή.

Το νέο μοντέλο θα μεγαλώσει ελαφρά σε σχέση με το τωρινό Passat, με το μήκος να αγγίζει τα 4,8 m, θα είναι όμως πιο ελαφρύ. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, την οποία μοιράζεται με τα νέα Audi A3, VW Golf, Seat Leon και Skoda Octavia. Αντίπαλος του νέου Passat θα είναι η αναμενόμενη πολυτελής έκδοση Vignale του νέου Ford Mondeo, αλλά και μοντέλα από την premium κατηγορία, όπως το Audi A4 και το Volvo S60.

Στη γκάμα των κινητήρων θα υπάρχει ο 1.4 TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT, ενώ θα λανσαριστεί και υβριδικό μοντέλο. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ηλεκτρική έκδοση, στα πρότυπα του e-Golf.