Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Έρχεται το V60 Polestar

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έρχεται το V60 Polestar

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Έρχεται το V60 Polestar

ΝΕΑ

Η sport γκάμα της Volvo ενισχύεται με ένα νέο μοντέλο και το NewsAuto.gr έχει όλες τις λεπτομέρειες. Η Polestar έδωσε στη δημοσιότητα μία σκοτεινή φωτογραφία του αυτοκινήτου και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το V60, το μεσαίο station wagon. Η επίσημη αποκάλυψη θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Volvo (όπως συμβαίνει δηλαδή με την AMG για τη Mercedes και τη Nismo για τη Nissan) θα δημιουργήσει μία «εσωτερική γκάμα», τονίζοντας το sport χαρακτήρα των αυτοκινήτων της σουηδικής μάρκας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάτω από το καπό του βρίσκεται μία αναβαθμισμένη έκδοση του 3λιτρου, εξακύλινδρου σε σειρά Τ6, με ισχύ 350 PS και ροπή άνω των 51 kgm, όπως ισχύει δηλαδή με το S60 Polestar.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα 4WD της Haldex και στο αυτόματο 6άρι κιβώτιο, εξελιγμένο ειδικά για την περίσταση από την Polestar. Η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί κάτω από 5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα μπορεί να ξεπερνάει τα 250 km/h χωρίς ηλεκτρονικό περιοριστή. Πέρα από τον κινητήρα, επεμβάσεις θα έχουν γίνει βέβαια και στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις, τα φρένα, ενώ αεροδυναμικό πακέτο βελτιώνει την ευστάθεια και την ταχύτητα.

Η Volvo έχει παράδοση στο γρήγορα station wagon, καθώς το 1994 εισήλθε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) με το 850 Estate.

Advertisement
Advertisement