Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο απίθανος Hulk!

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο απίθανος Hulk!

FORMULA 1

Ο απίθανος Hulk!

FORMULA 1

Σεμινάρια οδήγησης παρέδωσε στο Grand Prix της Κορέας ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός κράτησε πανάξια πίσω του τους Λούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο φέρνοντας τη Sauber στην τέταρτη θέση!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Έτσι πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, είχε τερματίσει 4ος και πέρυσι στο Βέλγιο με τη Force India.

Ο Χούλκενμπεργκ εκκινούσε 7ος και κατάφερε να πλασαριστεί καλά στην εκκίνηση. Νωρίς βρέθηκε εμπρός από Αλόνσο και Ράικονεν, το ρυθμό των οποίων οριοθέτησε για αρκετούς γύρους. Από τη Lotus ρίσκαραν αλλάζοντας στρατηγική στον 26ο γύρο στον Iceman για να τον φέρουν μακριά από το Χούλκενμπεργκ. Τελικά το αυτοκίνητο ασφαλείας τους ευνόησε και ο Ράικονεν τερμάτισε 2ος. Όμως ο Χάμιλτον που εκκινούσε 2ος και ο Αλόνσο που εκκινούσε 5ος ήταν στους τελευταίους 14 γύρους του αγώνα πίσω από το «super Νico». Η προσπάθεια τους να περάσουν ήταν συγκλονιστική αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Χούλκενμπεργκ οδηγώντας αλάνθαστα κρατήθηκε μπροστά τους κάνοντας την καλύτερη λεζάντα στον εαυτό του, καθότι ψάχνει θέση σε μεγαλύτερη ομάδα το 2014.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο 26χρονος Γερμανός παρέμεινε προσγειωμένος: «Σ’ αυτό τον αγώνα, βρεθήκαμε σε θέση πάνω από τις δυνατότητές μας. Δεν έπρεπε να βρισκόμαστε μπροστά τους αλλά τα κάναμε όλα σωστά και ήμασταν γρήγοροι σε καθοριστικά σημεία της πίστας. Η στρατηγική μας δεν έβλεπε ότι θα μπορούσαμε να ανέβουμε τόσο ψηλά πριν την εκκίνηση κάναμε σχέδια για το πώς δε θα μας περάσουν οι McLaren, ο Ράικονεν και ο Γουέμπερ. Ήταν ένας απαιτητικός, σκληρός αγώνας. Πολύ μακρύς με τόση πίεση. Όταν βρέθηκα μπροστά από το Χάμιλτον αμφέβαλλα αν θα μπορούσα να κρατηθώ μπροστά του, αλλά τα κατάφερα χάρη στην καλή πρόσφυση που είχαμε στην έξοδο των στροφών και στην υψηλή τελική ταχύτητα. Αξιοποίησα και το KERS για να αμύνομαι και αυτά με βοήθησαν να παραμείνω μπροστά. Ο Λιούις με πλησίαζε πάντα στο τέλος του γύρου, απορούσα πως δεν επηρεάζεται στις στροφές από την ακάθαρτη ροή του μονοθεσίου μου».

Ο Χούλκενμπεργκ βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς έχει βαθμολογηθεί μέχρι τώρα στους μισούς αγώνες και το χτεσινό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Sauber ωφελήθηκε από την αλλαγή στο σκελετό ελαστικών της Pirelli.