Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η Koenigsegg One:1

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται η Koenigsegg One:1

ΝΕΑ

Έρχεται η Koenigsegg One:1

ΝΕΑ

To απόλυτο υπέρ-αυτοκίνητο με αναλογία βάρους προς ίππο, ένα προς ένα, που σας είχαμε αποκαλύψει τον περασμένο Δεκέμβριο σύντομα θα αποκτήσει την τελική του μορφή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Παρότι τους μήνες που μεσολάβησαν υπήρξε… σιγή ασυρμάτου από πλευράς της Koenigsegg, ήρθε δημοσίευμα του Bloomberg Business Week που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Κρίστιαν Φον Κένινγσεγκ, που περιλαμβάνει και λεπτομέρειες σχετικά!

Το Σουηδικό τέρας αναμένεται λοιπόν να σπάσει κάθε ρεκόρ. Θα εφοδιάζεται με μία ακόμα πιο βελτιωμένη εκδοχή του 5λιτρου V8 κινητήρα που κινεί την Agera. Θα έχει ισχύ 1400 ίππων (και βάρος 1400 kg εξ ου και η αναλογία 1:1), με την τελική ταχύτητα να υπολογίζεται πως θα φτάνει στα 450 km/h! Όμως οι αριθμοί ορόσημα αναμένεται να έρθουν στον τομέα της επιτάχυνσης.

Advertisement
Advertisement

O Κένιγκσεγκ ανέφερε πως η One:1 θα σπάσει όλα τα ρεκόρ, αποκαλύπτοντας μόνο τον αριθμό που προέκυψε μέσω των προσομοιώσεων στον υπολογιστή για την επιτάχυνση 0-400. Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, αναφερόμαστε στα 0-400 km/h τα οποία η νέα Koenigsegg αναμένεται να επιτυγχάνει μέσα στον εξωπραγματικό χρόνο των μόλις 20 δευτερολέπτων! Για να αποκτήσετε μία τάξη μεγέθους, η Veyron χρειάζεται 25 επιπλέον δευτερόλεπτα για να το πετύχει.

Όλα αυτά με κόστος απόκτησης περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Αναμένεται να δούμε επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου One:1 τους επόμενους μήνες ενώ η παραγωγή του θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, σε μονοψήφιο μάλιστα αριθμό.

[nggallery id=1188]