Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φεύγει απλήρωτος από τη Lotus ο Kimi

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φεύγει απλήρωτος από τη Lotus ο Kimi

FORMULA 1

Φεύγει απλήρωτος από τη Lotus ο Kimi

FORMULA 1

Ευθύς και αποκαλυπτικός ήταν ο Κίμι Ράικονεν στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης για το Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ο Φινλανδός οδηγός δεν δίστασε να παραδεχθεί πως αφήνει τη Lotus για λογαριασμό της Ferrari διότι δεν πληρωνόταν! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Οι λόγοι αποχώρησής μου από την ομάδα είναι καθαρά οικονομικοί. Λόγω των μισθών που δεν έχω λάβει. Είναι ατυχής εξέλιξη. Ποτέ δεν υπήρξαν αρνητικά συναισθήματα εντός της ομάδας και με το συμβόλαιο μου να ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, έπρεπε να πάρω μία απόφαση. Υπήρχαν πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν για να εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα – εκείνοι ξέρουν σε τι αναφέρομαι», σχολίασε ο 33χρονος εκθέτοντας τη νυν ομάδα του.

Βέβαια ήταν κάτι λίγο-πολύ γνωστό, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο Ένστον. Αυτό που δεν διευκρίνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, είναι αν τα χρωστούμενα αφορούν τον βασικό του μισθό ή τα μπόνους – που δεδομένης της εξαιρετικής του απόδοσης και συγκομιδής βαθμών, δεν πρέπει να είναι και λίγα…

Ο «Iceman» επέστρεψε με τη Lotus στη Formula 1 το 2012, μετά από δύο σεζόν αποχής από το σπορ. Πέρυσι πανηγύρισε μία νίκη, τερμάτισε σε όλους τους αγώνες και βαθμολογήθηκε σε 19 από αυτούς, καταλαμβάνοντας την 3η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Advertisement
Advertisement

Φέτος, ξεκίνησε τη σεζόν με νίκη στην Αυστραλία, ήταν στο βάθρο σε Κίνα, Μπαχρέιν, Ισπανία, Γερμανία και Ουγγαρία αλλά το απίστευτο σερί των 27 GP σε βαθμολογούμενες θέσεις, έλαβε τέλος στο Βέλγιο όπου εγκατέλειψε με πρόβλημα στα φρένα. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το 2014 θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Φερνάντο Αλόνσο, σε ένα πραγματικά εκρηκτικό δίδυμο στη Ferrari. Ομάδα στην οποία επιστρέφει, έτρεχε για λογαριασμό της την τριετία 2007-2009, κατακτώντας τον μοναδικό του παγκόσμιο τίτλο και τελευταίο που έχει πάρει οδηγός της ιταλικής ομάδας.