Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην παραγωγή ο αντίπαλος των X3, GLK, Q5 απο την Lexus

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή ο αντίπαλος των X3, GLK, Q5 απο την Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην παραγωγή ο αντίπαλος των X3, GLK, Q5 απο την Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο περίπτερο της Lexus στη Φρανκφούρτη, βρέθηκε το πρωτότυπο LF-NX. Η απόφαση της θυγατρικής της Toyota για παραγωγή ενός μεσαίου πολυτελούς crossover δείχνει ειλημμένη. Μήκους 4,64 m και με μεταξόνιο 2,7 m, έχει διαστάσεις που θα το τοποθετήσουν κάτω από το μεγάλο RX στη γκάμα της Lexus.

Advertisement
Advertisement

Το έργο του μοντέλου παραγωγής αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς αποστολή του είναι να αποσπάσει μερίδιο από τη BMW Χ3, το Audi Q5 και τη Mercedes GLK. Την ώρα που οι ανταγωνιστές από τη Γερμανία δίνουν σημαντικό βάρος στην εξέλιξη αποδοτικών κινητήρων diesel, στη Lexus επιμένουν υβριδικά, όπως δηλαδή και με το νέο τους μεσαίο sedan, το IS.

Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 lt. συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Η Lexus δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως λογικά πρόκειται για το ίδιο υβριδικό σύστημα με αυτό του IS 300h (181 PS από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και άλλα 143 PS από το ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ στα 223 PS). Στο IS η μεικτή κατανάλωση είναι 4,3 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 99 g/km. Οι τιμές αυτές θα είναι ελαφρά αυξημένες στο crossover (πιθανώς θα ονομάζεται ΝΧ).

Καθώς οι ανταγωνιστές της Lexus προσφέρουν στην κατηγορία μικρότερης χωρητικότητας κινητήρες diesel (2λιτρους συγκεκριμένα), δεν θα αποκλείαμε και η θυγατρική της Toyota να κινηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση. Μην ξεχνάμε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας BMW-Toyota, ο ιαπωνικός κολοσσός θα δανειστεί από τους Βαυαρούς πετρελαιοκινητήρα 2 lt.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=2951]