Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μελλοντικό πολυτελές crossover της Renault

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μελλοντικό πολυτελές crossover της Renault

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μελλοντικό πολυτελές crossover της Renault

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η προσπάθεια της Renault να προσεγγίσει τους premium κατασκευαστές αρχίζει από τη Φρανκφούρτη όπου παρουσίασε το Initiale Paris. Είναι το έκτο πρωτότυπο μοντέλο υπό την καθοδήγηση του Λόρενς βαν ντεν Άκερ, του σχεδιαστή που ανέλαβε να ανεβάσει επίπεδο τη γαλλική μάρκα. Και δείχνει πως τα καταφέρνει.

Advertisement
Advertisement

Οι πιστοί αναγνώστες του NewsAuto.gr θα έχετε διαβάσει στο παρελθόν ότι το Initiale Paris θα αποτελέσει τον προπομπό της πολυτελούς έκδοσης του επόμενου Espace. Όπως συνέβη με το μικρότερο Scenic, έτσι και το Espace θα λανσαριστεί και ως crossover. Θα δελεάσει όσους οικογενειάρχες αρέσκονται να εγκαταλείπουν συχνά ή πιο σπάνια τις ασφάλτινες διαδρομές.

Έχοντας μήκος 4,85 m, το Initiale Paris κατατάσσεται στα μοντέλα της μεγάλης κατηγορίας. Το εσωτερικό του παραπέμπει σε πολυμορφικό με πλούσιους και εκμεταλλεύσιμους χώρους, ενώ η εμφάνισή του με τους μεγάλους τροχούς των 22 ιντσών και την απόσταση από το έδαφος σε SUV. Η πρόσβαση στο εσωτερικό είναι πολύ εύκολη, χάρη στις πίσω πόρτες που ανοίγουν αντίθετα. Μάλιστα το «σκαλοπάτι» ξεδιπλώνεται ηλεκτρικά, βοηθώντας τους επιβάτες να ανέβουν. Στις δυο πρώτες σειρές υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, ενώ στην τρίτη μπορούν να φιλοξενηθούν άλλα τρία άτομα.

Για το νέο concept car χρησιμοποιήθηκε μία εξελιγμένη έκδοση του 1.6 dCi 130 PS. Χρησιμοποιήθηκαν δύο turbo (ένα για τις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα και ένα για τις υψηλές), με αποτέλεσμα η ροπή να φθάσει τα 40,8 kgm. Ο diesel συνεργάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Η σχεδίαση των πιστονιών είναι ίδια με αυτή στον κινητήρα που ετοίμασε η Renault για την F1.[nggallery id=2982]

Advertisement
Advertisement