ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρώτα στο NewsAuto: Η 918 Spyder

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτα στο NewsAuto: Η 918 Spyder

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρώτα στο NewsAuto: Η 918 Spyder

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το υβριδικό supercar της Porsche και το αποκαλύψαμε μία ημέρα πριν κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη. Ο V8 με χωρητικότητα 4,6 lt. αποδίδει 612 PS και συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το ένα κινεί τους πίσω τροχούς παράλληλα με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ λειτουργεί και ως γεννήτρια. Το δεύτερο αναλαμβάνει να δώσει κίνηση στον εμπρός άξονα.  Αποτέλεσμα, η συνδυαστική ισχύς εκτοξεύεται στα 887 PS! Η Porsche 918 Spyder χρειάζεται μόλις 2,8 sec για να φθάσει από στάση τα 100 km/h.

Advertisement
Advertisement

Το ντεμπούτο της 918 Spyder στη Φρανκφούρτη συνέπεσε με τη συμπλήρωση 50 ετών από την παρουσίαση στην ίδια πόλη της πρώτης 911. Ενός μοντέλου που έγινε θρυλικό και συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της Porsche. Η 918 Spyder μπορεί να οδηγηθεί και ως ένα ηλεκτρικό όχημα για αποστάσεις έως 32 km και ανάλογα με τις συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση τα 0-100 έρχονται σε λιγότερο από 7 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 150 km/h.

Στην υβριδική θέση λειτουργίας οι ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται με το V8, με έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμου. Στη «Sport Hybrid» ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί συνεχώς, ενώ στη «Race Hybrid» τα ηλεκτρικά μοτέρ συνδράμουν για αύξηση των επιδόσεων. Παράλληλα αλλάζουν και τα σημεία αλλαγών σχέσεων στο διπλού συμπλέκτη 7τάχυτο κιβώτιο PDK.

Το κόκκινο κουμπί «Hot Lap» στο τιμόνι χρησιμοποιεί όλη τη διαθέσιμη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για να εξασφαλίσει λίγους γρήγορους γύρους στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=2973]