Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την Continental GT V8 S

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα για την Continental GT V8 S

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για την Continental GT V8 S

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Grand Tourer της Bentley με το V8 κινητήρα αποκτά μία νέα έκδοση, την S. Διαθέσιμη από τις αρχές του 2014 τόσο με το coupe όσο και με το cabrio αμάξωμα, προσφέρει περισσότερη δύναμη και βελτιωμένες επιδόσεις. Ο 4λιτρος twin-turbo αποδίδει 528 PS (έναντι 507 PS της απλής V8) και 69,3 kgm ροπής, διαθέσιμη στις 1.700 rpm. Το κοινό έχει την ευκαιρία να την απολαύσει στο περίπτερο της θυγατρικής του Ομίλου Volkswagen στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνητη Bentley χρησιμοποιεί το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Η GT V8 S coupe χρειάζεται 4,5 sec για να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h και φθάνε σε τελική ταχύτητα τα 309 km/h. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το ανοικτό μοντέλο είναι 4,7 sec και 308 km/h. Ο V8 φέρει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, που όταν το αυτοκίνητο κινείται και ο οδηγός δεν πατά το γκάζι σταματά τη λειτουργία των 4 από τους 8 κυλίνδρους. Μαζί με όλες τις άλλες ρυθμίσεις, επιτρέπει στη Bentley να ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 10,6 lt/100 km (10,9 lt. για την cabrio). Μάλιστα η θεωρητική αυτονομία του Continental GT V8 S ξεπερνά τα 800 km.

Η sport ανάρτηση χαμήλωσε κατά 10 mm, ενώ τοποθετήθηκαν πιο σκληρά ελατήρια και πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές ράβδοι σε σχέση με την απλή GT V8. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή έγιναν επεμβάσεις και στο σύστημα διεύθυνσης για μεγαλύτερη ακρίβεια και περισσότερη πληροφόρηση. Αεροδυναμικά βοηθήματα και αποκλειστικές 20άρες ζάντες τονίζουν τη διαφορετικότητα της συγκεκριμένης Bentley.