Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το SUV της Jaguar

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το SUV της Jaguar

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το SUV της Jaguar

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η σημαντικότερη παρουσία στο περίπτερο της βρετανικής μάρκας στη Φρανκφούρτη αφορά το C-X17 Concept. Για δύο λόγους: Αφενός επιβεβαιώνει την είσοδο της Jaguar στην κατηγορία των πολυτελών SUV και αφετέρου μας… συστήσει στη νέα της αλουμινένια πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή θα στηρίζονται αυτοκίνητα διαφορετικών διαστάσεων και φιλοσοφίας. Με εκπομπές κάτω από 100 g/km και με τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 300 km/h. Η κωδική ονομασία της νέας πλατφόρμας είναι iQ[Al] και το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα βασιστεί σε αυτήν θα είναι ένα μεσαίο sedan. Θα είναι έτοιμο το 2015 και θα βρεθεί στο δρόμο του Audi A4 και της BMW Σειρά 3.

Επιστρέφοντας στο C-X17, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για ένα τετρακίνητο SUV μήκους 4,72 m. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,9 m και οι άλλες διαστάσεις (ύψος 1,65 m και πλάτος 1,96 m) υπόσχονται ευρύχωρο εσωτερικό. Το πρωτότυπο μοντέλο πατά σε μεγάλους τροχούς 23 ιντσών και έχει απόσταση από το έδαφος στα 21 cm. Το λεπτό προφίλ, τα μυώδη «φτερά», τα οριζόντια πίσω φώτα στο στιλ της F-Type και η αεροτομή, ξεχωρίσουν σχεδιαστικά στο πολυτελές SUV.

Στο δερμάτινο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα μπάκετ καθίσματα, χαρακτηριστικό βέβαια που δεν θα περάσει στο μοντέλο παραγωγής. Στο χώρο των αποσκευών έχουν τοποθετηθεί άλλα δύο καθίσματα, το οποία μπορούν να περιστραφούν προς τα πίσω. Η κεντρική κονσόλα συνεχίζεται μέχρι πίσω, προσφέροντας τις ίδιες δυνατότητες ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας για όλους τους επιβάτες. Το ειδικά εξελιγμένο ηχοσύστημα αποτελεί δημιουργία του φημισμένου βρετανικού οίκου Meridian.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=2969]