Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: «Λιώνει» στις δοκιμές η McLaren P1

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: «Λιώνει» στις δοκιμές η McLaren P1

ΝΕΑ

Video: «Λιώνει» στις δοκιμές η McLaren P1

ΝΕΑ

Καθώς ετοιμάζεται επιτέλους να μπει στη γραμμή παραγωγής, η P1, το νέο hypercar της McLaren βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξής του. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Την είχαμε δει να δοκιμάζεται ενδελεχώς σε χιονισμένες διαδρομές και παγωμένες συνθήκες στον Αρκτικό Κύκλο, τώρα αλλάζει ήπειρο και θερμοκρασίες. Η υπερηχητική βρετανίδα ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα Αμερικής όπου άνευ καμουφλάζ, επιδόθηκε σε εξαντλητικές δοκιμές στο δρόμο αλλά και στην πίστα.

Σε χρώμα Carbon Black, πιέστηκε στο όριο σε διαδρομές της Αριζόνα, της Καλιφόρνια και της Νεβάδα, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 52°C! Κατάπιε ατελείωτα χιλιόμετρα στο δρόμο αλλά κάλυψε και αρκετούς γύρους σε πίστα.

Με την P1 που θα παραχθεί σε 375 κομμάτια, η McLaren γιορτάζει τα 50 χρόνια ζωής της και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σλόγκαν της: «όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστικής κληρονομιάς, απέδωσαν καρπούς». Το νέο τέκνο της βρετανικής εταιρείας, παίρνει ώθηση από τις συνδυασμένες προσπάθειες ενός ηλεκτροκινητήρα και ενός V8 Twin-Turbo βενζίνης, με τη συνολική απόδοση να φτάνει στα 916 PS!
[nggallery id=2960]

Advertisement
Advertisement