Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Ford S-MAX Concept

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Ford S-MAX Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Ford S-MAX Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μυστηριώδες πρωτότυπο της Ford για το σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είναι το S-MAX Concept, από το οποίο θα προκύψει η επόμενη γενιά του μεγάλου πολυμορφικού. Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τις πρώτες πληροφορίες για το νέο της αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Με την πρώτη ματιά το S-MAX Concept δείχνει σαν μία μεγέθυνση του ανανεωμένου Fiesta, με τη χαρακτηριστικά τραπεζοειδή μάσκα και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα. Το πρωτότυπο μοντέλο έχει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού του και σύμφωνα με τη Ford μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες. Στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις αλλά και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στα καθίσματα. Από τις πόρτες απουσιάζουν οι χειρολαβές και δεν αποκλείται οι πίσω να ανοίγουν ανάποδα και να απουσιάζει η μεσαία κολώνα.

Οι μεγάλοι τροχοί των 21 ιντσών θα δώσουν τη θέση τους σε άλλους με μικρότερη διάμετρο για το S-MAX παραγωγής. Για το νέο της concept car η Ford επέλεξε τον 1.5 EcoBoost, με ισχύ 180 PS και ροπή 24,5 kgm (διαθέσιμη από τις 1.500 έως τις 4.500 rpm). Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift και θα κάνει πρεμιέρα με το νέο Mondeo.

Η Ford «προικίζει» το νέο της πρωτότυπο με ό,τι τελευταίο έχει εξελίξει στους τομείς της ασφάλειας, της ψυχαγωγίας και της συνδεσιμότητας. Στο επίκεντρο βρίσκεται το σύστημα SYNC, το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους τους επιβάτες. Όσοι κάθονται στη δεύτερη σειρά θα μπορούν να συνδέουν τις συσκευές τους στη βάση που θα υπάρχει ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ECG Heart Rate Monitoring Seat καταγράφει τους παλμούς του οδηγού και μέσω του SYNC ειδοποιεί ιατρικό προσωπικό ή ακόμη και ενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Επιπλέον, το Glucose Level Monitoring ειδοποιεί τον οδηγό αν ένα παιδί στα πίσω καθίσματα υποστεί κάποιο διαβητικό επεισόδιο!

Το S-MAX του μέλλοντος θα μπορεί να «επικοινωνήσει» με αυτοκίνητα που διαθέτουν ανάλογη τεχνολογία και να ειδοποιήσει σε περιπτώσεις όπως για όχημα που κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή που έχει σταματήσει σε επικίνδυνο σημείο του δρόμου. Το Pre-Collision Assist εντοπίζει τους πεζούς και ασκεί αυτόματα πίεση στα φρένα αν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Τέλος, το S-MAX θα μπορεί να παρκάρει μόνο του αλλά και θα εντοπίζει τα διερχόμενα αυτοκίνητα όταν βγαίνει από κάθετη θέση στάθμευσης.[nggallery id=2935]