ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία X5 με κατανάλωση 3,8 lt/100 km!

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία X5 με κατανάλωση 3,8 lt/100 km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία X5 με κατανάλωση 3,8 lt/100 km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρόκειται για πρωτότυπο όχημα, όμως η BMW διαθέτει την τεχνολογία και τους πόρους για να το περάσει σύντομα στη γραμμή παραγωγής. Οι Βαυαροί θα παρουσιάσουν στη Φρανκφούρτη τη Χ5 eDrive Concept, μία υβριδική παραλλαγή του μεγάλου τους τετρακίνητου SUV. Συνδυάζει την παρουσία ενός 4κύλινδρου TwinPower Turbo με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 PS.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου βρίσκονται κάτω από το πορτμπαγκάζ (χωρίς να επηρεάζουν σημαντικά τη χωρητικότητά του) και φορτίζονται μέσω οικιακής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Προσφέρουν στη X5 eDrive αυτονομία 30 km με μηδενικές εκπομπές ρύπων και με ταχύτητα που φθάνει τα 120 km/h. Η BMW ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 κάτω από 90 g/km![nggallery id=2924]

Όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις, το ηλεκτρικό μοτέρ συνδράμει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την έντονη επιτάχυνση. Έτσι η X5 eDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 7 sec. Το γερμανικό SUV έχει τρεις λειτουργίες: αμιγώς ηλεκτρική, υβριδική και διατήρησης της φόρτισης της μπαταρίας (Save Battery) με χρήση μόνο του 4κύλινδρου κινητήρα. Η δυνατότητα μπορεί να φανεί χρήσιμη αν π.χ. ο οδηγός πρόκειται να διανύσει το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μέσα σε πόλη και δεν θέλει να εκπέμπει ρύπους.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης X5 τονίζεται από λεπτομέρειες όπως το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της σειράς BMW i στη μάσκα, τις εισαγωγές αέρα και τον πίσω προφυλακτήρα. Ειδικά σχεδιασμένες είναι οι ράγες οροφής αλλά και οι ζάντες των 21 ιντσών, οι οποίες βελτιώνουν την αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement