Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για την Octavia Combi

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έναρξη παραγωγής για την Octavia Combi

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής για την Octavia Combi

ΝΕΑ

Τον Μάιο θα αρχίσουν οι πωλήσεις της Skoda Octavia Combi στην Ευρώπη και τα πρώτα αυτοκίνητα βγήκαν ήδη από το εργοστάσιο του Μλάντα Μπόλεσλαβ. Εκεί κατασκευάζονται επίσης η 5θυρη Octavia sedan και το Rapid. Για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση, η δυνατότητα ημερήσιας παραγωγής αυξήθηκε από τα 800 στα 1.200 οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Octavia είναι το πλέον δημοφιλές μοντέλο της Skoda και το station wagon αμάξωμα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας. Από τα 3,8 εκατ. Octavia που έχουν πωληθεί έως σήμερα, το 1,3 εκατ. αντιστοιχεί στην έκδοση Combi. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, έχει μεγαλώσει σε μήκος (+90 mm) και πλάτος (+45 mm), προσφέροντας κορυφαίους χώρους για τους πίσω επιβάτες αλλά και τις αποσκευές (610 lt). Παράλληλα όμως είναι κατά περίπου 100 kg πιο ελαφριά από την προηγούμενη γενιά.

Το εμπρός μέρος της Octavia Combi είναι παρόμοιο με αυτό του sedan. Η οροφή δεν έχει έντονη κλίση, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει επαρκής «αέρας» πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα εκτείνονται περισσότερο προς το πλάι του αυτοκινήτου. Η γκάμα των κινητήρων δεν διαφέρει από αυτή του 5θυρου μοντέλου, με την έκδοση GreenLine να καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,3 lt/100 km (87 g/km).

Σε ότι αφορά στις επιλογές της βενζίνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι επιλογές που θα έχουμε στη χώρα μας θα ξεκινούν από τον 1.2 TSI Green Tec με απόδοση 105 PS και 17,8 kgm ροπής, τον 1.4 TSI Green Tec που βγάζει 140 άλογα και 25,5 kgm και την κορυφαία έκδοση είναι αυτή των 1.8 lt, απόδοσης 180 PS.

Advertisement
Advertisement

Στους πετρελαιοκινητήρες, διαθέσιμος θα είναι ο 1.6 lt και απόδοσης 105 PS, (αργότερα) η έκδοση GreenLine της ίδιας μονάδας, με τη κορυφαία κατανάλωση μόλις 3,3 lt/100 km, εκπέμποντας ταυτόχρονα 89 g. CO2 ανά χιλιόμετρο αλλά και ο 2λιτρος TDI, ισχύος 150 PS.

[nggallery id=2315]