Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To ηλεκτρικό τρίτροχο Toyota i-Road

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To ηλεκτρικό τρίτροχο Toyota i-Road

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To ηλεκτρικό τρίτροχο Toyota i-Road

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το τρίτροχο ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιάσει η Toyota στη Γενεύη και το NewsAuto.gr αποκάλυψε πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. Οπότε σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν δύο επιβάτες, με το δεύτερο να κάθεται πίσω από τον οδηγό. Έχει μήκος 2,35 m. και πλάτος μόλις 0,85 m., διευκολύνοντας την κίνησή του ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό θυμίζει αυτοκίνητο, με το τιμόνι να είναι… αεροπορικού τύπου. Το i-Road στρίβει πάντως σαν μοτοσικλέτα, χάρη στην τεχνολογία Active Lean της Toyota. Μία μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου «διαβάζει» τις πληροφορίες από το τιμόνι, τους αισθητήρες και την ταχύτητα και κινεί τους δύο εμπρός τροχούς πάνω – κάτω σε αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι παίρνει κλίση στις στροφές χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ανατροπής.

Δύο ηλεκτροκινητήρες (ισχύος 2,7 PS έκαστος), ένας σε κάθε εμπρόσθιο τροχό, αναλαμβάνουν να κινήσουν το i-Road. Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει αυτονομία κοντά στα 50 km, ενώ η φόρτιση της διαρκεί τρεις ώρες σε οικιακή παροχή ρεύματος.[nggallery id=1997]